11:54:45 27.10.2021
Stiri

Cum i-au SALVAT medicii viața unui vietnamez cu ajutorul BERII

Știri 21.01.2019 17:19 Vizualizări1104 Autor: Ziarul National
Cum i-au SALVAT medicii viața unui vietnamez cu ajutorul BERII Sursa: adevarul.ro


Un bărbat din Vietnam, care a ajuns la spital în stare critică din cauza unei intoxicaţii cu alcool, a fost salvat după ce medicii au pompat în organismul său cinci litri de bere.

Nguyen Van Nhat, în vârstă de 48 de ani, a fost transportat în stare de inconştienţă la un spital din provincia Quang Tri din Vietnam, unde medicii au descoperit că nivelul de metanol (o formă periculoasă de alcool) din corpul său depăşea de 1.000 de ori limita recomandată, potrivit Newsweek.

Personalul medical de la unitatea de terapie intensivă i-a administrat pe loc un litru de bere, iar pe parcursul zilei au transfuzat în total cinci litri de bere, la un interval de aproximativ o oră. Acest lucru a încetinit ritmul în care ficatul său a procesat metanolul, astfel medicii salvându-i viața.

Există două tipuri de alcool: etanol şi metanol, ambele producând efecte similare şi fiind toxice pentru organism până la un anumit grad. Cu toate acestea, metanolul (a cărui structură chimică variază uşor faţă de etanol) nu este procesat de ficat la fel de uşor, motiv pentru care poate fi mult mai periculos când este consumat în cantităţi mari.

În general, alcoolul conține în cea mai mare proporţie etanol, iar berea şi vinul conţin adesea cantităţi foarte mici de metanol, deoarece este un produs secundar natural de fermentaţie. Producătorii de băuturi spirtoase iau măsuri pentru a elimina metanolul din produsele lor, folosind tehnologii speciale. Cu toate acestea, metanolul se găseşte adesea în lichiorurile de proastă calitate, dar şi în benzină, antigel, vopsea, diluant, adeziv, produse de curăţare şi cerneală.

Administrarea berii (care conţine cantităţi semnificative de etanol) unui pacient care suferă de intoxicare cu metanol poate opri procesul de transformare a formaldehidei în acid formic. Acest lucru se datorează faptului că ficatul întotdeauna acordă prioritate procesării etanolului.

În cazul lui Nguyen Van Nhat, această procedură le-a oferit medicilor mai mult timp pentru a efectua dializa şi a elimina alcoolul complet din organismul lui.

Sursa: adevarul.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Chère Caroline 28.02.2020 02:03

CUM DR ODION MĂ AJUTĂ ÎNTRUCEȘTE-MĂ EX EXITIATOR ÎNAPOI. O MULȚUME FĂRĂ MULȚI DE DR ODION PENTRU RESTAURAREA FAPTĂȚII ÎN FAMILIA MEA. Sunt foarte recunoscător dr. ODION pentru munca deosebită pe care a făcut-o pentru mine și familia mea. Am fost căsătorită 19 ani până când o femeie a venit și mi-a distrus căsnicia și familia. Ultimii ani au fost tristi pentru mine fara sotul meu. Sunt foarte recunoscător și recunoscător pentru DR ODION. De când a lucrat pentru mine, soțul meu s-a întors la mine și la copiii noștri, rugându-ne să-l iertăm. Înainte de a contacta DR ODION, soțul meu mă ura în măsura în care nici măcar nu voia să mă mai vadă. Înainte de revenirea soțului meu eram foarte jos, frustrat și singur. Cealaltă femeie era întotdeauna în cale. DR ODION mi-a dezvăluit că această femeie îmi ținea soțul departe și chiar mă făcea să fiu bolnavă. Am găsit DR ODION prin recomandarea unui prieten. La început nu eram sigur pentru că mă îndoiam de turnarea vraja. După consultația DR ODION, mi-a spus că doamna a aruncat o vrajă soțului meu doar pentru a-l păstra doar pentru el și mi-a spus articolele pe care trebuie să le cumpăr. La 2 zile după ce DR ODION și-a aruncat vraja, soțul meu s-a întors la mine în genunchi și a început să mă roage iertare. Sotul meu imi spune si imi arata zilnic cat de mult ma iubeste si chiar vreau sa spun un lucru foarte mare multumiri lui DR ODION. Avem chiar un succes mare de bani. Viața mea despre care am crezut că s-a terminat este acum o viață fericită alături de soțul meu și de copiii noștri. Vă rog, dacă aveți o problemă ca și cum am avut chiar divorț, contactați imediat DR ODION. El îți va schimba viața pentru totdeauna, iar cea mai bună parte este că munca sa nu dăunează nimănui. Contactați-l imediat prin e-mail: (drodion60@yandex.com) sau sunați / Whattsapp numărul său de telefon mobil +2349060503921 contactați-l acum și problemele dvs. vor fi rezolvate pentru totdeauna. Vă mulțumim încă o dată DR ODION pentru marea ta muncă

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md