23:18:10 19.07.2024
Stiri

Cum i-au SALVAT medicii viața unui vietnamez cu ajutorul BERII

Știri 21.01.2019 17:19 Vizualizări1869 Autor: Ziarul National
Cum i-au SALVAT medicii viața unui vietnamez cu ajutorul BERII Sursa: adevarul.ro


Un bărbat din Vietnam, care a ajuns la spital în stare critică din cauza unei intoxicaţii cu alcool, a fost salvat după ce medicii au pompat în organismul său cinci litri de bere.

Nguyen Van Nhat, în vârstă de 48 de ani, a fost transportat în stare de inconştienţă la un spital din provincia Quang Tri din Vietnam, unde medicii au descoperit că nivelul de metanol (o formă periculoasă de alcool) din corpul său depăşea de 1.000 de ori limita recomandată, potrivit Newsweek.

Personalul medical de la unitatea de terapie intensivă i-a administrat pe loc un litru de bere, iar pe parcursul zilei au transfuzat în total cinci litri de bere, la un interval de aproximativ o oră. Acest lucru a încetinit ritmul în care ficatul său a procesat metanolul, astfel medicii salvându-i viața.

Există două tipuri de alcool: etanol şi metanol, ambele producând efecte similare şi fiind toxice pentru organism până la un anumit grad. Cu toate acestea, metanolul (a cărui structură chimică variază uşor faţă de etanol) nu este procesat de ficat la fel de uşor, motiv pentru care poate fi mult mai periculos când este consumat în cantităţi mari.

În general, alcoolul conține în cea mai mare proporţie etanol, iar berea şi vinul conţin adesea cantităţi foarte mici de metanol, deoarece este un produs secundar natural de fermentaţie. Producătorii de băuturi spirtoase iau măsuri pentru a elimina metanolul din produsele lor, folosind tehnologii speciale. Cu toate acestea, metanolul se găseşte adesea în lichiorurile de proastă calitate, dar şi în benzină, antigel, vopsea, diluant, adeziv, produse de curăţare şi cerneală.

Administrarea berii (care conţine cantităţi semnificative de etanol) unui pacient care suferă de intoxicare cu metanol poate opri procesul de transformare a formaldehidei în acid formic. Acest lucru se datorează faptului că ficatul întotdeauna acordă prioritate procesării etanolului.

În cazul lui Nguyen Van Nhat, această procedură le-a oferit medicilor mai mult timp pentru a efectua dializa şi a elimina alcoolul complet din organismul lui.

Sursa: adevarul.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md