17:14:07 21.02.2024
Stiri

FOTO // Mandate de AREST pe numele medicilor-experţi, reţinuţi ieri în dosarele cu privire la acordarea abuzivă a gradelor de dizabilitate. Persoanele care au avut de suferit, rugate să se adreseze cu denunţ la CNA

Actualitate 19.08.2020 15:09 Vizualizări1991 Autor: Ziarul National
FOTO // Mandate de AREST pe numele medicilor-experţi, reţinuţi ieri în dosarele cu privire la acordarea abuzivă a gradelor de dizabilitate. Persoanele care au avut de suferit, rugate să se adreseze cu denunţ la CNA


Patru medici-experţi, reţinuţi de Centrul Național Anticorupție (CNA) în dosarele acordării gradelor de invaliditate contra bani, au primit mandate de arestare, la demersul procurorilor anticorupţie. Instanţa de judecată a decis plasarea în arest a acestora pe diferite termene cuprinse între 15 şi 30 de zile. Astfel, trei persoane urmează a fi plasate în Penitenciarul 13, iar una dintre ele - în arest la domiciliu.

Potrivit CNA, alte două persoane se află în izolatorul CNA pe un termen de 72 de ore, urmând ca procurorii să ceară instanţei mandate de arestare pe numele lor.

Citește și: VIDEO REVOLTĂTOR // Bani pe seama persoanelor cu dizabilități pentru ca aceștia să poată beneficia de un drept legal: „Închide-ţi gura, că îţi dau una în bot eu amuş!”. 20 de angajați ai CNDDCM, bănuiți că luau mită

O persoană dintre cele șapte reţinute ieri, care avea rol de intermediară în schemele de corupție, a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei, colaborează cu ancheta şi este cercetată în stare de libertate.

Amintim că CNA şi procurorii anticorupţie au operat percheziţii în cadrul a peste 40 de cauze penale, pornite pe fapte de corupţie, comise de către angajaţi ai Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă. Şapte medici-experţi şi intermediari au fost reţinuţi, iar în total, în jur de 20 de persoane, sunt suspectate de complicitate la schema de acordare contra mită a gradelor de dizabilitate.Centrul Naţional Anticorupţie face un apel către cei care au avut de suferit de pe urma acţiunilor ilegale ale angajaţilor CNDDCM sau ale unor intermediari să sune la linia naţională anticorupţie 0 800 55555 sau să depună denunţ oficial la sediul CNA.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md