REȚETĂ // Cel mai bun TORT DE CIOCOLATĂ fără făină pe care merită să-l încerci de sărbători
2424
sursa: eva.ro Dacă vrei să faci un desert mai sănătos și diferit de Paști, poți să încerci acest tort de ciocolată fără făină care se face foarte ușor.
Dacă preferi să faci un desert diferit anul acesta, dar să fie cu multă ciocolată, atunci această combinație este una perfectă pentru tine.
Care este cel mai important lucru la un tort de ciocolată fără făină?
Ingredientele trebuie să fie de cea mai bună calitate ca să obții un desert cu adevărat gustos. De aceea este foarte important să alegi ciocolată neagră de calitate și pudră de cacao cu aromă intensă.
Ca să obții o textură ușoară trebuie să te asiguri că mixezi foarte bine albușurile care intră în compoziția tortului și conferă compoziției finale un aspect aerat. De asemenea, un truc oferit de cofetarii profesioniști este acela că zahărul trebuie adăugat gradual în timp ce bați albușurile și nu de la început, ci după ce s-a format o spumă.
Un alt aspect important este legat de încorporarea albușurilor spumă în amestecul de ciocolată topită cu cacao. Această etapă este una foarte importantă: se adaugă 1/4 din spumă, încorporând delicat cu ciocolata, după care se adaugă spuma rămasă. Totul se amestecă cu o spatulă, cu mișcări delicate pentru a păstra compoziția aerată.
Cum să faci cel mai bun tort de ciocolată fără făină
Iată una dintre cele mai reușite rețete recomandate de site-ul thekitchn.com:
Ai nevoie de:
- 11 linguri cu unt nesărat, la temperatura camerei
- 2/3 ceașcă plus 1 lingură cu pudră de cacao
- 300 de grame de ciocolată neagră cu până în 70% cacao
- 6 gălbenușuri
- 1/2 linguriță cu pudră espresso instant
- 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță esență de vanilie
- 5 albușuri
- 1/2 linguriță cu cremă de tartar (cream o tartar sau bitartrat de potasiu)
- 1 ceașcă cu zahăr
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzește la 176 de grade Celsius și se pune grătarul pe treapta din mijloc.
Forma pentru tort cu pereți detașabili se unge cu unt și se presară cacao.
Ciocolata se topește cu untul la bain marie, amestecând bine până obții o cremă.
După ce s-a răcorit puțin ciocolata se adaugă pe rând gălbenușurile, cacaua rămasă, cafeaua instant, sarea și vanilia, amestecând bine compoziția.
Albușurile se bat puțin cu mixerul, apoi se adaugă gradual zahărul, iar la final crema de tartar și se mai mixează un minut.
Albușurile bătute bine trebuie să aibă o textura fermă.
Adaugă 1/4 din compoziție în amestecul de ciocolată și folosește o spatulă ca să încorporezi cu mișcări delicate.
Adaugă restul spumei de albușuri și amestecă totul cu grijă.
Toarnă amestecul în forma pentru tort și lasă la cuptor 34-37 de minute. Scobitoarea nu va ieși curată dacă testezi tortul. Dacă s-a format o crustă deasupra, atunci este gata.
Se lasă la răcit, apoi se scoate din formă, se poate presară cacao peste el și se servește cu înghețată și sos de ciocolată.
Sursa: eva.ro
01.02.2019
18:30
3534
REȚETĂ // Cel mai rapid aperitiv – chiftele de cartofi cu brânză
28.01.2019
14:19
4247
REȚETĂ// Quiche cu piept de pui și broccoli
25.01.2019
17:19
3465
REȚETĂ // Budincă de cafea
22.01.2019
15:19
3409
REȚETĂ // Desert rapid și gustos - Omletă cu mere
19.01.2019
15:04
3060
REȚETĂ // Orez cu pui
17.01.2019
18:30
3505
REȚETĂ // Friptură delicioasă cu ciuperci
15.01.2019
17:21
5261
REȚETĂ împărătească // Pui Marengo
14.01.2019
17:40
3679
REȚETĂ // Sănătos și gustos. Supă crema de dovleac cu parmezan
28.12.2018
13:19
2307
REȚETE // Cocktailuri DELICIOASE pe care le poți prepara de Revelion. Îți vei surprinde invitații!
26.12.2018
16:30
2458
REȚETĂ // Tort Dracula
24.12.2018
08:04
3773
REȚETĂ // Friptură de porc la tavă cu portocale si rozmarin
19.12.2018
08:30
48598
REȚETĂ // Prăjitura care a înnebunit planeta
04.11.2025
22:39
707
Moldova înaintează spre UE: Soluția pentru Transnistria, aproape de realizare înaintea aderării
04.11.2025
22:26
456
Maia Sandu subliniază progresul Moldovei în drumul spre aderarea la Uniunea Europeană, la Bruxelles
04.11.2025
21:43
470
Franța sărbătorește eliberarea a doi cetățeni deținuți în Iran timp de peste 1200 de zile: dialogul continuă pentru întoarcerea lor acasă
04.11.2025
21:27
542
Maia Sandu, mesaj puternic de la Bruxelles: Moldova, pregătită pentru aderarea la Uniunea Europeană!
04.11.2025
20:57
557
Maia Sandu și Igor Grosu, optimism după raportul UE: Republica Moldova își consolidează calea spre aderare
04.11.2025
20:57
728
Vremea se schimba: 05 Noiembrie 2025
04.11.2025
20:13
524
NATO își etalează forțele în România: exercițiul Dacian Fall reafirmă unitatea contra Rusiei
04.11.2025
18:27
582
Premierul Moldovei laudă progresele către integrarea europeană: Raport optimist din partea Comisiei Europene
04.11.2025
18:27
683
Maia Sandu avertizează la summitul Euronews: Rusia încearcă să-și recapete influența la Chișinău fără acțiuni militare directe
04.11.2025
18:20
524
Moldova, apreciată de Comisia Europeană pentru progresele energetice remarcabile în drumul spre UE
04.11.2025
17:52
644
Zelenski își încurajează trupele la Pokrovsk, punct fierbinte în luptele de est
04.11.2025
17:47
663
Maia Sandu face apel la creativitatea UE pentru a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova în lunile următoare
04.11.2025
17:44
659
ULTIMA ORĂ // Premierul Munteanu, despre RAPORTUL anual privind extinderea UE: „Progresul remarcabil din ultimul an al R. Moldova, cel mai mare din toate statele candidate, arată că moldovenii nu doar își doresc să fie europeni, ci merită asta”
04.11.2025
17:43
561
Tragedie în Roma: Zi de doliu în memoria muncitorului Octav Stroici, victimă a prăbușirii unui turn medieval lângă Colosseum.
04.11.2025
17:26
527
Descoperire medicală promițătoare: cercetătorii reactivează gene pentru a ajuta inima să se regenereze după infarcturi
04.11.2025
17:03
526
Efes Moldova investește masiv în eficiența energetică și câștigă recunoaștere la Green Award 2025 pentru transformarea sustenabilă a producției de bere
04.11.2025
16:58
545
Secretarul General NATO și Președintele României Participă la Forumul NATO din București: Dialog Strategic și Inovare pentru Apărare!
04.11.2025
16:36
530
UE pregătește deschiderea negocierilor cu Republica Moldova și Ucraina în noiembrie
503
Întâlnire de curtoazie între vicepremierul Chiveri și șefa interimară a Misiunii OSCE în Moldova pentru intensificarea cooperării privind reglementarea transnistreană
04.11.2025
16:21
498
Cristina Gherasimov: Aprecierile UE, o recunoaștere a muncii intense depuse pentru integrarea europeană a Moldovei
04.11.2025
16:19
468
5.000 de pași pe zi ar putea încetini progresia Alzheimerului, sugerează un studiu internațional
04.11.2025
16:07
450
Școlile din Moldova susțin incluziunea și drepturile copilului prin activități educative și artistice în noiembrie
04.11.2025
15:57
509
Marta Kos subliniază progresele remarcabile ale R. Moldova pe drumul către UE; Maia Sandu mulțumește la Summitul Euronews
04.11.2025
15:20
623
UE pregătește o nouă strategie de aderare: Perioadă de probă pentru viitorii membri, propusă de comisara Marta Kos
04.11.2025
15:00
735
Noul ministru al Culturii, PRIMA decizie curajoasă după învestire. Cristian Jardan propune DENUNȚAREA Acordului cu Rusia privind funcționarea centrelor culturale, care acționează mai mult ca o extensie a serviciilor speciale rusești
Moldova înaintează spre UE: Soluția pentru Transnistria, aproape de realizare înaintea aderării
Maia Sandu subliniază progresul Moldovei în drumul spre aderarea la Uniunea Europeană, la Bruxelles
Franța sărbătorește eliberarea a doi cetățeni deținuți în Iran timp de peste 1200 de zile: dialogul continuă pentru întoarcerea lor acasă
Maia Sandu, mesaj puternic de la Bruxelles: Moldova, pregătită pentru aderarea la Uniunea Europeană!


Inapoi


