04:04:43 16.04.2024
Stiri

REȚETĂ // Tort Dracula

Știri 26.12.2018 16:30 Vizualizări1764 Autor: Ziarul National


REȚETĂ // Tort Dracula sursa: supereva.ro

Ingrediente tort:

Pentru blaturi:

50 g pudră de cacao de cea mai bună calitate, cernută

100 g zahăr muscovado

250 ml apă fierbinte

125 g unt nesărat moale, plus extra

150 g zahăr pudră

225 g făină

½ linguriță praf de copt

½ linguriță bicarbonat de sodiu

2 lingurițe extract de vanilie

2 ouă mari

Pentru glazură:

125 ml apă

30 g zahăr muscovado

175 g unt nesărat, tăiat în cubulețe

300 g ciocolată cu 70% cacao de cea mai bună calitate, fin tocată

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 1800C și se ung bine cu unt două tăvi rotunde pentru tort apoi se așază hârtie de pergament.

Se amestecă cacao cu zahărul muscovado și apa fierbinte până se încorporează.

Separat frecați bine untul și zahărul pudră împreună, până se transformă într-o compoziție pufoasă.

În alt castron amestecați făina, praful de copt și bicarbonatul.

Amestecați extractul de vanilie în crema de unt și zahăr pudră, apoi adăugați un ou, urmat rapid de o lingură mare de amestec de făină, apoi al doilea ou. Amestecați bine.

Continuând să amestecați (puteți folosi mixerul) adăugați restul ingredientelor uscate pentru tort și amestecul de cacao, încorporând totul bine.

Aluatul rezultat se împarte în cele două tăvi și se lasă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până considerați că este gata. Se lasă apoi la răcit 5-10 minute.

De îndată ce ați așezat tăvile în cuptor, începeți pregătirea glazurii: topiți într-un castron la aburi apa, zahărul muscovado și untul. Când amestecul începe să facă bule, se ia castronul de pe aburi și se adaugă ciocolata tocată, se agită amestecul, după care se lasă timp de un minut înainte de a se amesteca cu telul.

Amestecul de ciocolată se lasă să se răcească aproximativ o oră, după care se bate cu telul din nou – timp în care blaturile se vor răci și vor fi gata pentru glazură. Îmbrăcați ambele blaturi în glazură, inclusiv laturile.

Câteva sfaturi:

- blaturile pot fi coapte cu o zi înainte și asamblate înainte de servire

- după preferință se poate orna cu fructe (cireșe, mure, zmeură, căpșuni)

Vă dorim POFTĂ BUNĂ!

Sursa: supereva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md