19:24:51 17.06.2024
Stiri

„Moldovagaz” acuză compania „Nordgaz Furnizare”, care a promis găgăuzilor gaz la prețul de 10 lei, de „manipulare a pieței de gaze naturale”

Economie 10.11.2023 13:29 Vizualizări4643 Autor: Ziarul National
„Moldovagaz” acuză compania „Nordgaz Furnizare”, care a promis găgăuzilor gaz la prețul de 10 lei, de „manipulare a pieței de gaze naturale”


Reprezentantul companiei „Nordgaz Furnizare”, Alexandru Grosu, care a promis locuitorilor din Găgăuzia și Taraclia gaz la prețul de 10 lei pentru metru cub, este acuzat că ar manipula piața gazelor naturale.

Alexandru Grosu a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că un tarif de 10 – 11 lei pentru un metru cub este real. „Au fost insinuări că prețul de 10 lei nu este real. Vreau să vă spun că în Ucraina agenții economici plătesc 8 lei pentru un metru cub de gaze, iar persoanele fizice – 3,80 de lei. Deci, prețul de 10-11 lei este destul de real”, a punctat Grosu.

De asemenea, reprezentantul companiei „Nordgaz Furnizare”, care a devenit cunoscută grație lui Ilan Șor, a anunțat că săptămâna viitoare intenționează să semneze un acord cu o companie ucraineană - proprietar de depozite subterane. „Contractul cu „Ukrtransgaz” va îmbunătăți logistica noastră de transport și va optimiza costurile. Aceasta este o companie ucraineană și nu există nicio urmă rusească”, a spus Grosu.

De cealaltă parte, „Moldovagaz” acuză această companie că ar manipula piața.

„În legătură cu recentele declarații ale reprezentanților companiilor private de furnizare a gazelor naturale, SA „Moldovagaz” se va adresa la Agenția Națională de Reglementare în Energetică și la Consiliul Concurenței al R. Moldova cu solicitarea de a investiga aceste acțiuni și a stabili o eventuală manipulare a pieței de gazele naturale”, se arată într-o declaraţie a ,,Moldovagaz".


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md