05:20:50 08.12.2023
Stiri

Banca Națională a Moldovei a încheiat un memorandum de înțelegere cu banca centrală a Ungariei

Economie 26.06.2020 16:19 Vizualizări9707 Autor: Ziarul National
Banca Națională a Moldovei a încheiat un memorandum de înțelegere cu banca centrală a Ungariei


Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță că a încheiat cu banca centrală a Ungariei (Magyar Nemzeti Bank) un Memorandum de înțelegere care a intrat în vigoare pe 22 iunie 2020.

Scopul memorandumului este de a dezvolta cooperarea dintre cele două bănci centrale în domeniul supravegherii bancare, precum și de a asigura un schimb eficient de informații.

„Încheierea memorandumului reprezintă un pas important al Băncii Naționale a Moldovei în contextul implementării Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. În special, acesta reflectă continuitatea eforturilor de reformare a sectorului bancar autohton conform celor mai bune standarde internaționale și europene.

Prin Acordul de Asociere, Republica Moldova și Uniunea Europeană s-au angajat să promoveze cooperarea dintre autoritățile de reglementare și de control în domeniul serviciilor financiare, inclusiv prin schimb de informații, împărtășirea experienței privind piețele financiare și alte măsuri de acest fel”, se arată într-un comunicat al BNM.

Banca Națională are acorduri similare cu peste zece bănci centrale și autorități de reglementare și supraveghere bancară din alte țări.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md