REȚETĂ // Friptură de porc la tavă cu portocale si rozmarin
Aceasta este friptura noastră preferată, mai ales că o pregătesc cu o zi înainte... a doua zi merge direct la cuptor.
Ingrediente:
2 kg de picior de porc cu os
ulei de măsline
1 căpățână de usturoi
1-2 cepe
vin alb
1 lămâie mare
2 portocale mari
sare groasă
piper măcinat si boabe
paprika sau șofran indian
3-4 foi de dafin
rozmarin tocat
cimbru
Mod de preparare:
1. Mai întâi carnea se crestează , eu am cerut la măcelărie să mi-o aranjeze, am ales carne cu os pentru că e mai suculentă.
2. Separat într-un bol se amestecă usturoiul ca la mujdei cu ulei, sare, piper, paprika, rozmarin, cimbru si foile de dafin pisate.
3. Unge bine carnea cu această pastă, stoarce sucul de lămâie peste, taie ceapa si portocalele în bucăți groase si adaugă-le la carne si acoperă cu vin. Acoperă cu folie alimentară si dă la frigider.
4. A doua zi se dă la cuptor totul înainte acoperă cu folie de aluminiu. Cu 10 minute înainte de final se ia folia să se rumenească frumos.
5. Se taie carnea felii si se aranjează în forma pentru servit, decorată cu felii de portocală si rozmarin proaspăt, sosul se poate pune direct peste carne sau strecura si servi separat.
Poftă bună!
Sursa: gustos.ro
Șeful NATO: Posibilitatea doborârii dronelor care ameninţă Republica Moldova este mai degrabă o chestiune de reglat bilateral, între Bucureşti şi Chişinău
Organizațiile de tineret din R. Moldova pot beneficia de granturi de până la 600 de mii de lei: Programul pentru anul 2025, lansat de MEC
„Săptămâni dificile” din cauza riscurilor asociate aprovizionării cu gaze naturale a regiunii transnistrene, iar Chișinăul caută soluții. Radu Marian: „Asta NU înseamnă că noi trebuie să le plătim tarifele... Să vedem cine va plăti pentru gaze”