REȚETĂ // Friptură de porc la tavă cu portocale si rozmarin
Aceasta este friptura noastră preferată, mai ales că o pregătesc cu o zi înainte... a doua zi merge direct la cuptor.
Ingrediente:
2 kg de picior de porc cu os
ulei de măsline
1 căpățână de usturoi
1-2 cepe
vin alb
1 lămâie mare
2 portocale mari
sare groasă
piper măcinat si boabe
paprika sau șofran indian
3-4 foi de dafin
rozmarin tocat
cimbru
Mod de preparare:
1. Mai întâi carnea se crestează , eu am cerut la măcelărie să mi-o aranjeze, am ales carne cu os pentru că e mai suculentă.
2. Separat într-un bol se amestecă usturoiul ca la mujdei cu ulei, sare, piper, paprika, rozmarin, cimbru si foile de dafin pisate.
3. Unge bine carnea cu această pastă, stoarce sucul de lămâie peste, taie ceapa si portocalele în bucăți groase si adaugă-le la carne si acoperă cu vin. Acoperă cu folie alimentară si dă la frigider.
4. A doua zi se dă la cuptor totul înainte acoperă cu folie de aluminiu. Cu 10 minute înainte de final se ia folia să se rumenească frumos.
5. Se taie carnea felii si se aranjează în forma pentru servit, decorată cu felii de portocală si rozmarin proaspăt, sosul se poate pune direct peste carne sau strecura si servi separat.
Poftă bună!
Sursa: gustos.ro
Directorul Consiliului Național al Aeroporturilor din Europa, la Chișinău: „Acum este momentul să planificăm dezvoltarea pe termen lung a aeroportului” din R. Moldova. Autoritățile moldovenești, sfătuite să „reconsidere” statutul AIC
ULTIMA ORĂ // Transfugul Vasile Bolea rămâne INTERZIS la alegerile prezidențiale. Curtea de Apel Chișinău a dat VERDICTUL în privința reprezentantului „Putin Team” în R. Moldova
DOC // Partidul condus de un susținător deschis al războiului declanșat de ruși în Ucraina, suspendat pe o perioadă de trei luni în R. Moldova