05:57:55 14.07.2024
Stiri

FOTO // Conducerea PSRM, întrevedere cu formațiunea lui Vladimir Putin, după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de ARESTARE pe numele liderul de la Kremlin

Actualitate 04.04.2023 15:40 Vizualizări2068 Autor: Ziarul National
FOTO // Conducerea PSRM, întrevedere cu formațiunea lui Vladimir Putin, după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de ARESTARE pe numele liderul de la Kremlin socialistii.md


Liderii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), în frunte cu Vlad Batrîncea, se află la Moscova, unde participă la un forum economic între 4 și 5 aprilie curent. În același timp, Batrîncea, Grigore Novac, Adela Răilean, Bogdat Țîrdea și Alla Pilipețcaia au avut o întrevedere cu reprezentanții partidului proprezidențial al lui Vladimir Putin – „Rusia Unită”.

Socialiștii din R. Moldova au sfidat faptul că pe numele liderului de la Kremlin a fost emis de către Curtea Penală Internațională un mandat de arestare pentru crime de război comise în Ucraina.

„Delegația PSRM, condusă de secretarul executiv al formațiunii, Vlad Batrîncea, a avut o întrevedere cu reprezentanții partidului „Rusia Unită”. Întrevederea a avut loc la oficiul Comitetului Executiv Central al partidului, la Moscova. Părțile au discutat o gamă largă de chestiuni legate de cooperarea interpartinică, inclusiv schimbul de experiență politică, colaborarea în domeniul cultural, umanitar și interregional, precum și interacțiunea în cadrul organizațiilor de tineret”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

Potrivit serviciului de presă al „Rusiei Unite”, participanții la dialog au convenit să „dezvolte proiecte educaționale comune” care să contribuie la consolidarea importanței social-politice a partidelor: „De asemenea, părțile au discutat despre necesitatea conjugării eforturilor în vederea păstrării memoriei istorice și a memoriei despre eroii marelui război pentru apărarea patriei”.

Amintim că, pe 8 iunie 2017, PSRM și partidul „Rusia Unită” au semnat un acord de colaborare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md