07:42:33 06.12.2021
Stiri

Un nou DOSAR penal pe numele lui Veaceslav Platon, după ce a fost lăsat să plece la Londra. Ar fi cumpărat FICTIV două imobile din centrul Chișinăului, fără a plăti niciun ban, iar acum le revendică

Actualitate 23.11.2021 11:59 Vizualizări1250 Autor: Ziarul National
Un nou DOSAR penal pe numele lui Veaceslav Platon, după ce a fost lăsat să plece la Londra. Ar fi cumpărat FICTIV două imobile din centrul Chișinăului, fără a plăti niciun ban, iar acum le revendică


„Faptul că este fugar și cu mandat de arest pe numele său nu-l oprește pe Veaceslav Platon să-și continue atacul asupra celor două imobile din centrul Chișinăului – „Casa Modei” și fostul sediu ASITO. Câtă vreme dosarul face navete prin instanțele judecătorești, aflăm că, de fapt, Platon pretinde cele două clădiri, deși el niciodată nu le-a cumpărat legal. Acum câteva luni, procurorii au dispus urmărirea penală pe numele Platon, incriminându-i-se faptul că, în 2014, el a cumpărat fictiv aceste bunuri”, scrie Deschide.md, cu referire la surse.

Dosarul are ca subiect tranzacția de cumpărare a „Casei Modei”, iar infracțiunea presupune, în speță, că banii au făcut ocolul prin câteva offshoruri și s-ar fi întors în contul uneia dintre companiile lui Platon, menționează aceeași sursă.

Citește și: „Act de INJUSTIȚIE” în dosarul „Casa Modei” și fostului sediu „ASITO”, comis de Curtea de Apel Chișinău: „Legea a fost interpretată în BENEFICIUL controversatului Veaceslav Platon. Poate fi un nou test al RUȘINII în fața CtEDO”

În acest sens, procurorii investighează pista potrivit căreia Platon a intrat de jure în posesia clădirii, dar de facto niciodată nu a plătit pentru ea: „Acum încearcă să reobțină bunurile imobile forțând legea și mâna unor magistrați, deși el niciodată nu a avut un drept real de proprietatea asupra lor”.

Citește și: DOC // Avocatul lui Platon ar fi recurs la unele ILEGALITĂȚI pentru a câștiga o decizie de judecată în favoarea clientului său. Dovezile care ar demonstra că apărătorul controversatului om de afaceri și-ar fi FALSIFICAT testul la COVID-19

Amintim că, în 2017, „Casa Modei” și fostul sediu ASITO au fost cumpărate printr-o tranzacție deschisă de compania Continental Business Invest SRL, care aparține omului de afaceri Vladimir Russu.

Citește și: DOC // Veaceaslav Platon ar mai întreprinde o tentativă de a obține două imobile de MILIOANE din centrul Chișinăului, în pofida faptului că Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele prin care acestea au fost sechestrate în beneficiul său

Din decembrie 2020 și până în prezent, Platon încearcă prin diverse tertipuri juridice, la nivelul diferitor instanțe și complete de judecată, să obțină dreptul de folosință, apoi de proprietate asupra celor două clădiri. În prezent cauza se află pe rol la Curtea de Apel, după ce intanța de fond a dat de două ori consecutiv câștig de cauză companiei Continental Business Invest SRL.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md