04:31:51 18.07.2024
Stiri

Președinta Senatului României va întreprinde o vizită la Chișinău. Alina Gorghiu, invitata lui Adrian Dupu la deschiderea „Zilelor Filmului Românesc”

Actualitate 20.09.2022 07:59 Vizualizări1130 Autor: Ziarul National
Președinta Senatului României va întreprinde o vizită la Chișinău. Alina Gorghiu, invitata lui Adrian Dupu la deschiderea „Zilelor Filmului Românesc”


Președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, va efectua o vizită la Chișinău în perioada 21-23 septembrie, pentru a participa la deschiderea evenimentului „Zilele Filmului Românesc”, la invitația secretarului de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM), Adrian Dupu.

CITIȚI și PRROGRAM // Cea de-a OPTA ediţie a Zilelor Filmului Românesc începe joi, 22 septembrie, la Chişinău: Șapte dintre cele mai IMPORTANTE filme românești din ultimul an, proiecție gratuită la Cineplex-Loteanu

Programul vizitei la Chișinău a președintelui interimar al Senatului cuprinde și o întâlnire cu reprezentanți ai principalelor ONG-uri din R. Moldova care se ocupă de problema violenței domestice și a egalității de gen.

Citește și: FOTO // Președinta Senatului României, „zi plină” în R. Moldova: „Felicit autoritățile române și de la Chișinău, DRRM și pe Adrian Dupu pentru toate aceste proiecte reușite”

„DRRM își propune ca prin această acțiune să întărească, păstreze și consolideze legăturile dintre România și R. Moldova, în vederea exprimării identității etnice, culturale și lingvistice”, se arată în Memorandumul intern privind această vizită, aprobat luni în Biroul permanent.

Alina Gorghiu va fi însoțită în R. Moldova de Corina Bote, secretar general adjunct al Senatului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md