05:53:13 14.07.2024
Stiri

FOTO // Protocol de colaborare între DRRM și USM, în vederea promovării identității ROMÂNEȘTI pe ambele maluri ale Prutului. Guvernul României va sprijini înființarea unui post de televiziune pentru studenții Facultății de Jurnalism

Actualitate 02.12.2021 15:29 Vizualizări1223 Autor: Ziarul National
FOTO // Protocol de colaborare între DRRM și USM, în vederea promovării identității ROMÂNEȘTI pe ambele maluri ale Prutului. Guvernul României va sprijini înființarea unui post de televiziune pentru studenții Facultății de Jurnalism


Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, și rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor Șarov, au semnat astăzi, în prezența Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, Protocolul de Colaborare dintre cele două instituții.

Protocolul instituie cadrul colaborării dintre părți în vederea promovării identității românești pe ambele maluri ale Prutului. Semnarea documentului vine ca o continuare firească a bunei relații dintre cele două instituții, care a dus anul acesta la finanțarea cu succes a două proiecte implementate de USM și participarea la o serie de evenimente comune.

În cadrul acestui Protocol de Colaborare vor fi realizate proiecte comune, în vederea promovării identității naționale românești în Republica Moldova, iar relațiile dintre colaboratori se vor baza pe un set de valori precum prețuirea, reciprocitatea, integritatea, creativitatea și profesionalismul fiecăruia.

„Îmi doresc ca această cooperarea instituțională dintre Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și Universitatea de Stat din Moldova să ducă la o apropiere între cele două state, astfel încât cultura românească să fie consolidată în comunitatea din Republica Moldova”, declară secretarul de stat, Adrian Dupu.

Totodată, urmare a încheierii acestui protocol, până la sfârșitul anului, DRRM va susține dotarea laboratorului de jurnalism din cadrul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM în vederea înființării unui post de televiziune, unde viitoarele generații de jurnaliști vor putea să învețe și să se perfecționeze în cele mai bune condiții.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md