05:56:59 14.06.2024
Stiri

Adrian Dupu, la cea de-a II-a ediție a Forumului Economic de la Chișinău: „Prin intermediul DRRM, România investește foarte mult în educație și inovare”

Actualitate 22.02.2024 15:16 Vizualizări899 Autor: Ziarul National
Adrian Dupu, la cea de-a II-a ediție a Forumului Economic de la Chișinău: „Prin intermediul DRRM, România investește foarte mult în educație și inovare”


„Între instituțiile statului și sectorul privat trebuie să existe o colaborare bazată pe încredere, statul având obligația să asigure atât un cadru legislativ prielnic pentru desfășurarea afacerilor, cât și predictibilitate”, a declarat astăzi secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM), Adrian Dupu, în cadrul deschiderii celei de-a doua ediții a Forumului Economic de la Chișinău, desfășurat sub auspiciile Familiei Regale a României.

În mesajul secretarului de stat a fost subliniată nevoia unui mediu de afaceri bine consolidat, ca principal motor al unei economii puternice și dezvoltate.

„Deși reprezint Guvernul României, adică statul, eu țin foarte mult la mediul privat. Mereu am spus că e de datoria noastră, a instituțiilor publice, să asigurăm predictibilitate mediului privat. Nu putem vorbi de o economie puternică fără un sector privat consolidat. Un sector privat bine consolidat înseamnă și încredere în autoritățile publice. Astfel de evenimente, la care reprezentanții instituțiilor publice și cei din mediul privat stau la aceeași masă, au menirea de a clădi această încredere”, a spus Adrian Dupu.

Reprezentantul Guvernului României a accentuat că obiectivele forumului sunt și obiectivele României.

„Anul acesta, DRRM s-a alăturat organizatorilor forumului. Cele trei teme ale forumului - investiții, inovații și integrare europeană - sunt și obiectivele noastre, obiectivele României. De aceea și suntem mereu alături de R. Moldova. Prin intermediul DRRM, România investește foarte mult în educație și inovare. Mă bucur că universitățile din R. Moldova și România sunt partenerii noștri în acest demers. Vom continua să sprijinim educația de calitate, dar și inițiative precum acest forum”, a punctat Dupu.

Circa 300 de profesioniști din diverse domenii, oameni de afaceri, experți, decidenți politici și lideri de opinie din România, R. Moldova, Italia, Polonia, Germania și alte țări participă, joi și vineri, la Forumul Economic de la Chișinău „Investiții, dezvoltare și integrare europeană”, care este organizat pentru al doilea an consecutiv sub auspiciile Familiei Regale a României.
Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md