06:00:12 14.07.2024
Stiri

Adrian Dupu, despre cele TREI mari obiective ale sale în funcția de președinte reales al PNL Diaspora R. Moldova. Vor fi facilitate FINANȚĂRILE românești și europene, prin intermediul unei platforme digitale

Actualitate 15.06.2021 11:20 Vizualizări1474 Autor: Ziarul National
Adrian Dupu, despre cele TREI mari obiective ale sale în funcția de președinte reales al PNL Diaspora R. Moldova. Vor fi facilitate FINANȚĂRILE românești și europene, prin intermediul unei platforme digitale Facebook


Confirmat în funcția de președinte al Partidului Național Liberal (PNL) Diaspora R. Moldova, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM), Adrian Dupu, a vorbit despre trei mari obiectivele pe care și le propune în noua-veche funcție.

Unul dintre obiective se referă la consolidarea colaborării între liberalii din România și R. Moldova.

„Noi am avut o relație foarte apropiată cu partidele proeuropene, în special cu partidele din familia PPE din R. Moldova și ne dorim să continuăm această relație bună pe care am avut-o cu ei și eventual pe viitor să desfășurăm și acțiuni comune de dezvoltare a membrilor.

Citește și: Șeful DRRM din cadrul Guvernului României, reales în funcția de PREȘEDINTE al PNL Diaspora R. Moldova. PRIORITĂȚILE lui Adrian Dupu: „Obiectivele noastre îndrăznețe vor contribui decisiv la apropierea R. Moldova de România și de UE”

Vrem să încurajăm toate înfrățirile care au loc între autoritățile locale din R. Moldova și din România, în special între primarii PNL din România și primarii cu viziuni proeuropene din R. Moldova. Ne dorim să promovăm și alte proiecte comune cu rezonanță regională care au ca subiect democrația, statul de drept. De asemenea, noi am început crearea organizației Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali în R. Moldova prin care să încurajăm și schimburile de idei dintre companiile românești, dintre membrii actuali din România și cei din R. Moldova. Cred că toate acestea sunt în această direcție”, a precizat Adrian Dupu, citat de PSnews.ro.

Șeful DRRM și PNL Diaspora R. Moldova a vorbit despre dezvoltarea unei platforme digitale pentru a ajuta asociațiile din R. Moldova, entități de stat și private. „Vom facilita obținerea finanțărilor românești, europene și, de asemenea, finanțări ale donatorilor naționali. În acest sens vrem să facem o platformă în care să se regăsească toate informațiile utile de unde cei interesați să poată culege ce au nevoie pentru a se informa și pentru a apela”.

Dupu a mai adăugat că alt obiectiv se referă la consolidarea echipei. „Ne propunem să ne consolidăm echipa, așa cum am spus și în cadrul Comitetului de Coordonare Local, ne propunem să ne creștem numărul de membri actuali și să deschidem filiale în majoritatea raioanelor din R. Moldova. De asemenea, ne propunem să ne păstrăm poziția de lideri pentru că PNL R. Moldova a avut cel mai mare rezultat dintre filialele PNL din Diaspora la alegerile europarlamentare, a avut cel mai mare număr de voturi pe care l-am luat pentru PNL dintre toate filialele și ne propunem să rămânem pe primul loc. De asemenea ne propunem să rămânem pe primul loc și în R. Moldova pentru că am câștigat încrederea oamenilor și vrem să le-o păstrăm”, a conchis sursa citată.

La finele săptămânii trecute Comitetului de Coordonare Local al PNL Diaspora R. Moldova l-a reales pe Adrian Dupu în calitate de președinte al PNL Diaspora R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md