12:49:54 21.07.2024
Stiri

Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, deputații care au părăsit fracțiunea socialiștilor și au aderat la un nou proiect politic al lui Ilan Șor, ar putea fi REȚINUȚI: Procurorul general interimar solicită ridicarea imunității parlamentare

Actualitate 21.09.2023 10:29 Vizualizări1341 Autor: Ziarul National
Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, deputații care au părăsit fracțiunea socialiștilor și au aderat la un nou proiect politic al lui Ilan Șor, ar putea fi REȚINUȚI: Procurorul general interimar solicită ridicarea imunității parlamentare Infotag
Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi


Foștii deputați socialiști Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care au părăsit acum câteva luni fracțiunea parlamentară a Blocului comuniștilor și socialiștilor, dar și Partidul Socialiștilor, iar în scurt timp au aderat la noile proiecte politice ale condamnatului Ilan Șor - inițial Mișcarea pentru Popor și apoi Partidul „Renaștere”, ar putea fi reținuți.

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, solicită Parlamentului ridicarea imunității parlamentare a celor doi pentru ca aceștia să poată fi reținuți, arestați, percheziționați, iar cauzele pe numele lor - trimise în judecată.

Cele cinci cereri au fost citite în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului de către spicherul Igor Grosu.

Cei doi legislatori sunt bănuiți că au acceptat cu bună știință finanțarea partidului politic de către un grup criminal organizat, dar și de spălare de bani în proporții deosebit de mari de către un grup criminal organizat.

Vicepreședinta Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități, Veronica Roșca, a anunțat convocarea în ședință a membrilor acestei structuri astăzi, la ora 13.00, pentru examinarea cererilor procurorului general interimar, Ion Munteanu, în cazul celor doi deputați. Nesterovschi și Lozovan au fost invitați la această ședință pentru a-și prezenta punctul de vedere.

Cei doi deputați socialiști au anunțat că părăsesc fracțiunea parlamentară a Blocului comuniștilor și socialiștilor în luna martie curent. La scurt timp, aceștia au aderat la Mișcarea pentru Popor, constituită în jurul Partidului „Șor”, condusă de Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul care vizează frauda bancară. În luna mai curent, cei doi anunțau public că aderă la Partidul „Renaștere”, cu puțin timp de a interzice Partidul „Șor” în R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md