13:12:27 04.07.2022
Stiri

Nicolae Negru: „Demersul lui Narîșkin pregătește terenul pentru FRAUDAREA MASIVĂ a alegerilor în folosul lui Dodon. Asistăm la o operațiune de amploare a serviciilor speciale rusești împotriva suveranității și independenței R. Moldova”

Actualitate 21.10.2020 09:58 Vizualizări3100 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru: „Demersul lui Narîșkin pregătește terenul pentru FRAUDAREA MASIVĂ a alegerilor în folosul lui Dodon. Asistăm la o operațiune de amploare a serviciilor speciale rusești împotriva suveranității și independenței R. Moldova”


Moscova ar pregăti fraudarea masivă a alegerilor parlamentare din R. Moldova în folosul lui Igor Dodon și anticipează că acest fapt va provoca proteste în rândul populației din R. Moldova. Anume din acest motiv ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, dar și directorul Serviciului de Informaţii Externe al Federaţiei Ruse (SVR), Serghei Narîșkin, acuză SUA că ar pregăti o „revoluție colorată”, în cazul în care Igor Dodon va câștiga alegerile prezidențiale din această toamnă. De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

Citește și: Moscova CONTRAATACĂ: Narîșkin ACUZĂ Statele Unite ale Americii că ar pregăti o „REVOLUȚIE COLORATĂ” în cazul victoriei lui Igor Dodon la prezidențiale

„Demersul lui Narîșkin trebuie privit din mai multe unghiuri de vedere. În primul rând – ca o continuare a declarației lui Lavrov, care a învinuit SUA de toate relele, inclusiv de imixtiune în alegrile prezidențiale de la noi și intenția de a-i împiedica pe cetățenii R. Moldova să-și hotărască soarta. E elementara, dar eficienta tactică „hoțul strigă hoțul”. Însă, ca și Lavrov, Serghei Narîșkin nu aduce dovezi, ci doar vine cu niște „detalii” suplimentare: că în Chișinău va sosi „un grup de specialiști americani, specialiști în revoluții colorate”. Nota bene: va sosi, dar nu a sosit deocamdată nimeni. Și dacă nu va sosi?

CITIȚI și Nicolae Negru, despre investigația Dossier și Rise: „Avem DOVADA că Dodon este un INFORMATOR al serviciilor secrete ruse, iar politica externă „echilibrată” este ghidată de Kremlin, în interesul Rusiei. CEC ar trebui să-l EXCLUDĂ din cursă”

Diplomații ar încerca, mai spune Narîșkin, să îi convingă pe oficialii structurilor de securitate ai R. Moldova să nu intervină în eventualele proteste stradale și să treacă imediat „de partea poporului”. Structurile de securitate sunt conduse de oamenii lui Dodon. Pe cine din ei îi „lucrează” americanii?”, se întreabă Nicolae Negru.

În același context, editorialistul Ziarului NAȚIONAL spune că declarația lui Narîșkin seamănă cu un truc propagandistic.

„Dacă privim declarația directorului SVR ca o reacție la dezvăluirile din investigația Dossier&Rise, în care imixtiunea Rusiei în afacerile interne, destabilizarea R. Moldova, diversiunile românofobe, antioccidentale sunt documentate, constatăm iarăși lipsa unor exemple concrete, a unor probe care să dea greutate cuvintelor lui Narîșkin, fără de care declarația sa seamănă a truc propagandistic”.

Citește și: Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

Nicolae Negru a subliniat că, de fapt, rușii ar unelti fraudarea alegerilor, iar în acest sens pregătesc terenul: „Ca și Lavrov, Narîșkin, și probabil vor apărea și alții, pregătește terenul pentru fraudarea masivă a alegerilor în folosul lui Dodon. Prin Transnistria, cel mai probabil. 42 de secții de vot deschise pentru transnistreni îi pot asigura lui Dodon circa 100 de mii de voturi suplimentare. Moscova anticipează că acest lucru va provoca proteste și le pune de pe acum eticheta de uneltire și imixtiune americană”.

Sursa citată s-a referit și la declarația potrivit căreia Departamentul de Stat al SUA ar fi ordonat Ambasadei sale de la Chișinău să pregătească opoziția pentru proteste în masă, iar în acest sens „unele ONG-uri și surse media aruncă în spațiul public informații despre falsificarea alegerilor”. „Unele ONG-uri, unii jurnaliști vorbesc despre pericolul fraudării repetate a voturilor la secțiile de votare pe linia Nistrului, ca la 24 februarie 2019. Numai că ei nu au nevoie să fie „pregătiți” de Ambasada SUA, ca să ajungă la această concluzie”.

De asemenea, declarațiile lui Lavrov și Narîșkin au rolul de a mobiliza electoratul prorusesc, mai crede Nicolae Negru.

„Și din al patrulea unghi, declarațiile lui Lavrov și Narîșkin sunt o acțiune de mobilizare fără precedent a electoratului prorusesc, putinist din R. Moldova în folosul lui Dodon. Moscova vrea să le „vândă” cu orice preț alegătorilor moldoveni o „marfă” compromisă, toxică, falsă, un candidat corupt până-n măduva oaselor, mincinos, trădător, dar pe care Rusia îl poate folosi în interesul său. Asistăm, așadar, la o operațiune de amploare a serviciilor speciale rusești împotriva suveranității și independenței R. Moldova. Din păcate, americanii sunt adânc preocupați de alegerile prezidențiale de la ei, ca să se mai gândească și la ale noastre. Iar unele capitale europene par să nu fi renunțat la ideea refacerii alianței ACUM – PSRM”, a conchis editorialistul Ziarului NAȚIONAL.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md