12:15:34 27.02.2021
 
Stiri

După ce i-a făcut CAMPANIE „independentului” Dodon, guvernatoarea Irina Vlah cere conducătorilor statului, inclusiv președintelui ales Maia Sandu, să acorde o atenție „DEOSEBITĂ” Găgăuziei

Actualitate 18.11.2020 10:25 Vizualizări3407 Autor: Ziarul National
După ce i-a făcut CAMPANIE „independentului” Dodon, guvernatoarea Irina Vlah cere conducătorilor statului, inclusiv președintelui ales Maia Sandu, să acorde o atenție „DEOSEBITĂ” Găgăuziei Facebook


Guvernatoarea Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, cere tuturor liderilor politici din R. Moldova să acorde o „atenție deosebită” regiunii, după ce s-a implicat deschis în campania electorală a candidatului „independent” Igor Dodon.

„Rog să acordați o atenție deosebită Găgăuziei. De nenumărate ori v-ați convins că UTA Găgăuzia este activă, că locuitorii acesteia își văd viitorul doar în țara noastră, R. Moldova. Pentru noi este foarte important să vizitați Găgăuzia, să îi informați pe cetățenii noștri cu privire la planurile și programele dvs., să îi puteți convinge că programele dvs. sunt cele mai eficiente și reflectă interesele locuitorilor Găgăuziei, care sunt locuitori ai R. Moldova”, a spus Vlah într-un mesaj pe Facebook.

Citește și: VIDEO // SCANDAL în Găgăuzia: Găgăuzii sunt îndemnați să se lepede de Dodon. „Au fost FRAUDE fără precedent, au fost aruncate TEANCURI de buletine în urne... Găgăuzii sunt sunt speriați cu românii, cu nu știu ce... Mă sună oamenii din Chișinău și mă întreabă ce este cu noi? Comuniștii v-au amăgit, socialiștii v-au amăgit, iar acum iarăși votați pentru Dodon. Voi vreți, în general, să trăiți bine în această țară sau nu?”

Aceasta a ținut să atenționeze anumiți politicieni din R. Moldova.

Citește și: Nicolae Negru // Recordul găgăuz. Nu observați, stimați găgăuzi, bulgari, și ceilalți simpatizanți ai lui Dodon cu ce sume operează el în campania electorală? Unde e logica voastră? Nu o votați pe Maia Sandu, fiindcă e om onest și va menține relații nu numai cu UE și SUA, cu România și Ucraina, care ne ajută financiar și contribuie la consolidarea Republicii Moldova

„Sunt sigură că deschiderea dvs., dorința de a munci nu doar într-o anumită parte a țării, dar pe teritoriul întregii țări, în perspectivă va fi apreciată de noi”, a transmis Vlah.

Sursa citată s-a lăudat că Găgăuzia este „o forță”, iar acest lucru a fost demonstrat la alegerile prezidențiale de duminică.

„Alegerile s-au finalizat. Oamenii și-au făcut alegerea. Îndeosebi, vreau să menționez prezența înaltă la vot a alegătorilor. În Găgăuzia au votat 68 878 de cetățeni. Toată Găgăuzia a votat, indiferent de vârstă, ocupație și statut social! Am demonstrat încă o dată că suntem cetățeni activi ai R. Moldova. Apreciem înalt importanța dreptului de a alege. Pentru noi contează viitorul Găgăuziei și viitorul țării noastre. Suntem hotărâți să ne implicăm activ în determinarea acestui viitor”, a mai spus Vlah.

De menționat că Igor Dodon a acumulat 94,5% din voturile găgăuzilor la alegerile de duminică, iar Maia Sandu – 4,5%.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Tarnacop 18.11.2020 11:42

Poate Valuev nu-i mai atrage atentie si din disperare Vlah a apelat la M.Sandu ? I-mi amintesc ce prorus inflacarat era Formuzal, fix ca Vlah, dar zice lumea, ca sa oplosit in Germania. O specie rar intalnit in lume sunt baskanii, care-i pasc pe gagauzi- mintindu-i si manipuland cu ei.

ion 18.11.2020 12:00

Cind ii va expira mandatul va pleca undeva in Germania sau alte locatii europene si I.Vlah, iar Gagauzia va avea posibilitatea la fel de activ sa-l voteze bascan pe Kulioc (daca va fi liber).

N-are importanta 18.11.2020 12:09

Toate aceste obraznicii si victimizari se datoreaza loialitatii moldovenilor,care admit republici autonome impuse de controlori din umbra.Unii (modoveni) se supara cind ii critici pentru slabiciunile lor,fara a sti sa faca deosebire dintre critica obiectiv-pozitiva si cea imbecil-subiectiva. Avem inca de lucrat le capitolul "demnitate".

Miticu Mitica 18.11.2020 20:56

Irina Vlah, dupa nume esti moldoveanca nu gagauza. Slavii numesc populatiile dacice asa. Ce anume atentie deosebita sa se acorde gagauzilor ? Gagauzii se bucura in RM de acelasi statut ca si orisicare cetatean moldovean. Cred ca de la prea multa grija fata de voi ati luat acest lucru ca pe o slabiciune. Cum anume se intampla ci verisorii vostri tatari din Crimeea de secole ? Si acolo nimeni nu mai indrazneste sa ceara "atentie speciala". Esti atat de urata Irina Vlah incat sa ceri atentie speciala ?

nicolae 19.11.2020 09:47

Vlah pacat de comportarea Dumitale ca Bascan. Gagauziea este o etnie care are o istorie proprie, autentica si posibilitatea oferita de R.Moldova pentru a reveni la normalitate-a de dizvoltare a acestei etnii, intre toate natiunele care locuesc in Moldova.Bascanul trebue sa fie un catalizator a dizvoltarii tuturor domeniilor din Gagauziea si nu o frina "sociala" care are la baza criteriul national, ori aceasta politica este evident in defavoarea Gagauzilor.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md