07:00:32 24.09.2023
Stiri

Nicolae Negru, despre TRILATERALA Iohannis-Sholz-Sandu: „Primul SEMNAL e pentru cetățenii R. Moldova - că nu vom fi lăsați să ne sfâșie „ursul”. Lui Putin nu i s-a transmis decât semnalul unui DISPREȚ, ca unui criminal de război”

Actualitate 04.04.2023 09:50 Vizualizări1686 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre TRILATERALA Iohannis-Sholz-Sandu: „Primul SEMNAL e pentru cetățenii R. Moldova - că nu vom fi lăsați să ne sfâșie „ursul”. Lui Putin nu i s-a transmis decât semnalul unui DISPREȚ, ca unui criminal de război”


Reuniunea trilaterală de la București, cu participarea președintelui României, Klaus Iohannis, cancelarului Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, și președintei R. Moldova, Maia Sandu, reprezintă o premieră în politica celor trei state, cu o oarecare încărcătură simbolică, istorică, dacă ne amintim de pactul Molotov-Ribbentrop, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru. Totodată, prin această reuniune au fost transmise mai multe semnale, în primul rând pentru cetățenii R. Moldova.

„Este o premieră în politica acestor trei state, cu o oarecare încărcătură simbolică, istorică, dacă ne amintim de pactul Molotov-Ribbentrop. Deși nu s-a pus problema înlăturării consecințelor acelui pact odios, situația de azi, existența a două state românești, îi poartă amprenta și e grăitor faptul că la întâlnire au fost discutate măsuri care să ajute R. Moldova să supraviețuiască, să-și păstreze independența și să împiedice acțiunile revanșarde ale Rusiei, aflată din nou în febra „extinderii”, ca pe timpul lui Stalin. Germania, de data aceasta, se află de partea bună a istoriei, rolul ei, ca cel mai puternic stat european din punct de vedere economic, e hotărâtor în stăvilirea și înfrângerea armatei ruse în Ucraina”, a declarat Negru.

Citește și: VIDEO // Iohannis și Scholz, mesaje TRANȘANTE pentru PUTIN. „R. Moldova nu este singură, iar această reuniune TRILATERALĂ demonstrează acest fapt”; „Sprijinim R. Moldova pentru a se APĂRA de DESTABILIZĂRILE puse la cale de Rusia”

Găzduind această trilaterală, președintele Klaus Iohannis a urmărit rezolvarea unor probleme concrete legate de securitatea, de procesul integrării europene, de criza energetică ce nu s-a încheiat încă, de încercările Rusiei de a destabiliza R. Moldova: „Nu cred, dar nici nu exclud că Președinția română a urmărit efecte secundare, publicitare, anticipând caracterul simbolic al unei asemenea întâlniri. Nu e cazul să-l exagerăm nici noi, remarcăm și constatăm doar cât de întortocheate sunt căile istoriei”.

Potrivit lui Negru, anterior Germania era pe aceeași lungime de undă cu Rusia în privința reglementării transnistrene, dar după 24 februarie 2022 lucrurile s-au schimbat.

Citește și: VIDEO // Maia Sandu cere mai mult SPRIJIN de la UE pentru consolidarea sistemului de APĂRARE. „Unii au dorit ca R. Moldova să cadă, dar R. Moldova se ține DREAPTĂ. Asigurăm, împreună cu Ucraina, securitatea a peste 1 200 km de hotar european”

„Într-adevăr, înainte de război, Germania a fost prizoniera iluziei că o relație economică strânsă cu Europa va „civiliza” Rusia, o va determina să-și respecte vecinii, să-și tempereze reflexele și poftele imperiale. Această iluzie s-a manifestat un timp și în procesul reglementării transnistrene. După 24 februarie 2022, a venit trezirea la realitate și trebuie să recunoaștem că Olaf Scholz a acționat cu destulă hotărâre pentru a scăpa de dependența energetică de Rusia”, a adăugat sursa citată.

Nicolae Negru a mai spus că, prin această trilaterală, au fost transmise mesaje puternice cetățenilor R. Moldova.

„Primul semnal e pentru cetățenii R. Moldova - că nu vom fi lăsați să ne sfâșie „ursul”. Lui Putin nu i s-a transmis nimic, decât semnalul unui dispreț, ca unui criminal de război, așteptat de Tribunalul de la Haga.

Aparte, aș mai menționa în legătură cu acest eveniment rolul Maiei Sandu, a autorității ei crescânde, a imaginii luminoase în mediul politic european, occidental și, probabil, nu e întâmplător faptul că de la alegerea sa în funcția de președinte rămâne în continuare politicianul cel mai de încredere în R. Moldova”, a conchis editorialistul Ziarului NAȚIONAL.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

TUN 04.04.2023 12:04

Tri laterala "" Apa de Ploaie "" a luat sfarsit Trebuia sa vina SIR Olaf la Bucuresti pentru a ne spune ca sustzine calduros maladafania ???? Totzi s au prefacut ca nu stiu nimic de pactul tradator a lui Ribanntroff cu Malatoff. S au intalnit, s au fotografiat si au plecat, cum spune asa de bine dl Ghilezan. Despre UNIRE ???? Ce e aia ???? Adresatzi va rusilor, bolboroseste occidentul cu jumatate de gura.

BUREBISTA 04.04.2023 17:24

Până nu-i iese maldaivănismul din cap lui Mamamia Sandu și nu va cere UNIRE, nu o să se întâmple nimic bun sau de luat în seamă în pobedistanul moldoivănist. Tot o frunză în vânt o să fie neamul românesc din RM.

Ion 04.04.2023 19:14

Este bine că se vede oficial cât de handicapat si retardat ii statul maldafan. Nu hrana, nu energie, nu securitate nu niica...și se mai miră că maldafanii o rup la fugă repede peste tot pe unde apucă. La București trebuiau să se discute detaliile reîntegrării RO (cu RM) dacă se vroia ceva ca soluție nu dacă și parcă si așa mai departe și mai apoi ura la și la gară că ne pierdem timpul. Germania s-a opus (singura din UE)) decenii reunificării RO după ce s-a văzut cu sacii în căruță ea insăși ca să nu supere moscalii care le-au permis unificare lor. Acuma văd cât de mare vulnerabilitate au creat Europei cu aceasta neghiobie și egoism menținând un stat care numai stat nu este. Efectele pactului Ribbentrop-Molotiv trebuiau eliminate nu numai pentru unii ci pentru toți cei afectați inclusiv RO dacă se dorește o Europă în siguranșă și eventual prosperă. S-auzim de bine!

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md