16:43:43 23.02.2024
Stiri

Ministerul rus de Externe REACȚIONEAZĂ la excluderea lui Usatîi din cursa electorală

Politică 28.11.2014 15:23 Vizualizări3933 Autor: Mariana Rață
Ministerul rus de Externe REACȚIONEAZĂ  la excluderea lui Usatîi din cursa electorală lenta.ru


După ce, ieri, Curtea de Apel Chișinău a decis excluderea din cursa electorală a Partidului „Patria” al cărui cap de listă era controversatul businessman Renato Usatîi, astăzi Ministerul rus de Externe vine cu o reacție oficială, înțesată cu întrebări retorice.

„Întrebarea logică pe care ne-o adresăm în acest context este cât de conforme normelor democratice europene sunt acțiunile îndreptate împotriva opoziției moldovenești care era creditată cu șanse mari de accedere în viitorul Parlament? De fapt, la ce am putea să ne așteptăm de la autoritățile moldovenești, când chiar Curtea Constituțională, mai mulți membri ai căreia au cetățenia altui stat, recent a declarat neconstituțional orice alt vector de dezvoltare a țării, cu excepția celui european?”, se arată în declarația oficială plasată pe site-ul Ministerului rus de Externe.

Instituția condusă de Serghei Lavrov afirmă că actuala campanie electorală din R. Moldova este cea mai „murdară” de până acum.

„Nu ne rămâne decât să sperăm că organizatorii excluderii partidului „Patria” din campania electorală nu vor încerca să falsifice rezultatele alegerilor, astfel încât să le „adapteze” preferințelor lor proeuropene”, se mai arată în declarație.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md