06:20:30 23.07.2024
Stiri

Avertisment de la București, după ce Lavrov a acuzat-o pe Maia Sandu că ar intenționa să înfăptuiască UNIREA cu România: „Exploatează scenariul ăla infantil cu facem UNIREA și o alegem pe Maia președinte la București și la Chișinău...”

Actualitate 02.02.2023 13:59 Vizualizări2188 Autor: Ziarul National
Avertisment de la București, după ce Lavrov a acuzat-o pe Maia Sandu că ar intenționa să înfăptuiască UNIREA cu România: „Exploatează scenariul ăla infantil cu facem UNIREA și o alegem pe Maia președinte la București și la Chișinău...”


„Am spus că scenariul ăla infantil cu facem unirea și o alegem pe Maia președinte la București și la Chișinău va fi exploatat de ruși. Asta face astăzi ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Și e în strânsă legătură cu scenariul acesta, pentru ca a fost împins prea mult pe presă”, a declarat analistul politic de la București, Cristian Hrițuc, în contextul declarațiilor făcute de oficialul rus cu privire la R. Moldova.

În opinia lui Hrițuc, până acum Maia Sandu „nu a pozat vreodată în unionistă”.

Citește și: VIDEO // R. Moldova poate deveni „următoarea Ucraină”. Lavrov AMENINȚĂ deschis Chișinău și o acuză pe Maia Sandu că „se avântă în NATO” și vrea să UNEASCĂ R. Moldova cu România

„Nicio declarație de a ei de-a lungul timpului nu a lăsat loc pentru asta. Acum, mai nou, este exploatată de către ruși fix dimensiunea asta „unionistă”, care nici măcar nu există cu adevărat la Maia Sandu. Mari efecte nu vor fi decât în R. Moldova, în rândul populației rusofone. Dintr-un tembelism, s-a mai creat o vulnerabilitate”, a scris Hrițuc pe pagina sa de Facebook.

Citește și: MAEIE îi răspunde în termeni DURI lui Lavrov, care a amenințat că R. Moldova poate deveni „următoarea Ucraină”: „Declarațiile fac parte din retorica amenințătoare a diplomației ruse. Rusia trebuie să RESPECTE decizia poporului nostru”

Amintim că Serghei Lavrov a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24 că Occidentul „a pus ochii” acum pe R. Moldova pentru a avea rolul „următoarei Ucraine”, în timp ce președinta Maia Sandu este „pregătită, practic, pentru aproape orice”, inclusiv pentru Unirea republicii noastre cu România.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md