21:01:02 01.06.2023
Stiri

VIDEO // R. Moldova poate deveni „următoarea Ucraină”. Lavrov AMENINȚĂ deschis Chișinăul și o acuză pe Maia Sandu că „se avântă în NATO” și vrea să UNEASCĂ R. Moldova cu România

Actualitate 02.02.2023 11:32 Vizualizări3152 Autor: Ziarul National
VIDEO // R. Moldova poate deveni „următoarea Ucraină”. Lavrov AMENINȚĂ deschis Chișinăul și o acuză pe Maia Sandu că „se avântă în NATO” și vrea să UNEASCĂ R. Moldova cu România


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24, că Occidentul „a pus ochii” acum pe R. Moldova pentru a avea rolul „următoarei Ucraine”, în timp ce președinta Maia Sandu este „pregătită, practic, pentru aproape orice”.

Potrivit lui Lavrov, Occidentul „a plasat” o președintă în fruntea R. Moldova, care „este dornică să intre în NATO” și este pregătită „practic, pentru orice”, inclusiv pentru Unirea cu România.

Întrebat ce țări din fostul spațiu sovietic pot călca pe urmele Ucrainei, Lavrov a nominalizat fără ezitare R. Moldova.

„Ecest rol este pretins acum de R. Moldova. În primul rând, prin metode specifice și deloc democratice, Occidentul a pus în fruntea republicii un președinte care se avântă în NATO. Ea (Maia Sandu n.r.) are cetățenia Românei, ea este gata să se unească R. Moldova cu România. În general, este gata pentru orice”, a declarat Lavrov, în cadrul unei emisiuni moderate de propagandistul Dmitri Kiseliov.

Mai mult, ministrul de Externe al Rusiei susține că autoritățile de la Chișinău, sprijinite de Occident, ar intenționa să folosească „forța” atunci când este vorba de soluționarea problemei transnistrene.

„Luat de acest val pro-NATO și proeuropean, Chișinăul refuză să reia discuțiile în formatul 5+2. Asta ne vorbește despre foarte multe lucruri. Acest format este considerat nepotrivit de către Occident. A fost nevoie de acest format doar când la guvernare erau politicieni interesați de păstrarea integrității teritoriale a R. Moldova. Iar atunci când la putere au venit politicieni interesați ca această problemă să fie soluționată cu folosirea forței și cu evacuarea pacificatorilor noștri, nu mai au nevoie de acest format de negocieri. Nu voi intra în detalii, dar R. Moldova este una dintre țările pe care Occidentul vrea s-o transforme într-un stat antirusesc”, a conchis Lavrov.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Ion de la Iași 02.02.2023 13:35

Domnule Javrov ,Rusia o să devină tot mai mica, împărțită intre toate popoarele ținute cu forța in federația rusă ! Situatia Ukrainei nu se mai poate repeta .Atacarea Moldovei va însemna grăbirea sfîrșitului Rusiei . Trupele NATO stationate in Romania de abia asteaptă să actipneze ! Slavă NATO ,mparte Rusiei !

ion 02.02.2023 23:07

Слава Україні! Героям слава! Слава Нації! Смерть ворогам!

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md