17:05:10 04.08.2020
 
Stiri

Magistrații „EXCELENȚI”

Social 14.11.2013 14:26 Vizualizări2541 Autor: Stela Mihailovici
Magistrații „EXCELENȚI” yupi.md


Colegiul pentru evaluarea performanțelor judecătorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a prezentat rezultatele verificărilor inițiate în cazul a 28 de judecători din cadrul Curții Supreme de Justiție.

Deși majoritatea cetățenilor R. Moldova se declară în sondaje nemulțumiți de situația din sistemul judecătoresc, evaluările arată contrariul. Toți magistrații de la CSJ au fost apreciați cu calificativul „EXCELENT” de către Colegiul de evaluare.

În cazul fiecărui judecător s-a ținut cont de rata de soluționare a dosarelor, de respectarea termenelor rezonabile în procesul de înfăptuire a justiției, respectarea termenului de redactare a hotărârilor, respectarea eticii profesionale, lipsa abaterilor disciplinare, numărul dosarelor ajunse la CEDO, cunoașterea limbilor străine și cunoștințele din domeniul tehnologiilor informaționale.

În urma evaluării, toți magistrații de la CSJ au adunat peste 80 de puncte, fapt care a permis Colegiului să le acorde calificativul „EXCELENT”.

Potrivit deciziilor Colegiului de evaluare, majoritatea judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție au avut în ultimii șase ani dosare care au ajuns să fie examinate de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Din 28 de magistrați, doar șase nu au avut niciun dosar la CEDO (Iurie Diaconu, Ion Arhiliuc, Elena Covalenco, Constantin Gurschi, Mihai Poalelungi și Svetlana Filincova). Alți cinci judecători au avut câte două dosare la CEDO (Vera Macinscaia, Iurie Bejenaru, Sveatoslav Moldovan, Dumitru Visternicean și Valentina Clevadi). Restul magistraților au avut câte un dosar ajuns obiect de examinare la CEDO.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md