04:20:43 16.04.2024
Stiri

„Este nevoie de CONDAMNĂRI în cazurile de mare corupție”. Maia Sandu, discuții cu noii membri ai CSM: „Sistemul trebuie CURĂȚAT cât mai rapid de judecătorii corupți, care pun în pericol existența R. Moldova ca stat”

Actualitate 13.06.2023 09:59 Vizualizări2374 Autor: Ziarul National
„Este nevoie de CONDAMNĂRI în cazurile de mare corupție”. Maia Sandu, discuții cu noii membri ai CSM: „Sistemul trebuie CURĂȚAT cât mai rapid de judecătorii corupți, care pun în pericol existența R. Moldova ca stat”


„Sistemul trebuie curățat cât mai curând de judecătorii corupți, care compromit imaginea întregului sistem și pun în pericol existența R. Moldova ca stat”, a declarat ieri președinta Maia Sandu, într-o discuție cu noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Invitată la o discuție cu membrii CSM, șefa statului a subliniat, de asemenea, că este nevoie de rezultate concrete, în special de condamnări în cazurile de corupție mare, „pentru a opri corupția și a restabili sentimentul de dreptate în societate”.

Maia Sandu a transmis că o justiție puternică și independentă este vitală pentru dezvoltarea economică a R. Moldova și asigurarea bunăstării cetățenilor.

„Aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană depinde în mare măsură de succesul reformei justiției și de capacitatea noastră de a construi o justiție care să funcționeze la standarde europene. Consiliului Superior al Magistraturii îi revine un rol important în acest proces”, a continuat președinta Sandu.

De partea cealaltă, membrii CSM au abordat mai multe subiecte care țin de funcționarea instituției, de conlucrarea cu alte instituții ale statului, dar și probleme ale sistemului judecătoresc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md