07:43:49 06.10.2022
Stiri

Cele două membre ale CSM care ar fi admis conflict de interese atunci când l-au votat pe Clima în fruntea Curții de Apel Chișinău, o acuză pe Maia Sandu că „nu s-a documentat”

Actualitate 03.06.2021 13:30 Vizualizări1677 Autor: Ziarul National
Cele două membre ale CSM care ar fi admis conflict de interese atunci când l-au votat pe Clima în fruntea Curții de Apel Chișinău, o acuză pe Maia Sandu că „nu s-a documentat”
Elena Belei


Carolina Ciugureanu-Mihailuță și Elena Belei, membre ale Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), califică drept „eronate și total lipsite de substrat factologic” informațiile din partea de motivare a decretului semnat de președinta Maia Sandu privind revocarea decretului din 2 septembrie 2020 de numire lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău (CAC).

Maia Sandu a invocat încălcări de procedură și conflicte de interese admis de cele două membre ale CSM în ceea ce privește avansarea lui Clima la Curtea de Apel Chișinău. Mai exact, șefa statului susține că Vladislav Clima era, la momentul votului în CSM, judecător într-o cauză ce-l viza pe fostul judecător Mihail Ciugureanu, tatăl membrului CSM Carolina Ciugureanu-Mihailuță care l-a susținut pe Clima, iar un alt membru al Consiliului, Elena Belei, era conducătorul științific al doctorandului Clima.

Cei doi membri ai CSM resping acuzațiile prin intermediul unei declarații făcute publice astăzi, în care arată, printre altele, că pe 28 iulie 2020, când CSM a decis câștigătorul la funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, nu exista nicio certitudine în privința componenței completului de judecată în cauza în care era vizat fostul judecător Ciugureanu.

„La momentul desemnării lui Vladislav Clima în calitate de membru al completului de judecată, aspectul conflictului de interese a intrat în terenul dumnealui. Vladislav Clima a declarat abținere de la examinarea cauzei respective, abținere respinsă de judecătorii Curții de Apel Chișinău, pe motivul neconstatării conflictului de interese. Mai mult, CSM, invocând prezența conflictului de interese, a solicitat recuzarea lui Vladislav Clima, solicitare respinsă de asemenea, pe același motiv”, cităm din declarația menționată.

Totodată, Elena Belei susține că, pe 28 iulie 2020, când a avut loc concursul public, doctorandul Vladislav Clima nu avea conducător științific. Procedura de confirmare a Elenei Belei în calitate de coordonator științific al doctorandului Clima Vladislav a fost demarată în data de 24 septembrie 2020.

„Regretăm faptul că în lupta politico-electorală, actorii implicați nu se documentează cu diligență în privința unor circumstanțe lansate în spațiul public și se lasă manipulați de către cei rău intenționați”, se mai arată în declarația semnată de Carolina Ciugureanu-Mihailuță și Elena Belei, care resping pretinsul conflict de interese invocat de șeful statului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md