23:32:44 24.05.2019
 
Stiri

INTEGRITATE // DEMIS recent dintr-o instituție publică pentru „încălcări grave”, a ajuns consilier „personal” al premierului Pavel Filip

Anticorupție 06.12.2016 12:03 Vizualizări7519 Autor: Ziarul National
INTEGRITATE // DEMIS recent dintr-o instituție publică pentru „încălcări grave”, a ajuns consilier „personal” al premierului Pavel Filip publika.md

Fostul director general al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), Gheorghe Curmei, demis în martie 2016 de către ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor pentru „încălcări grave”, poate fi găsit astăzi într-un birou al consilierilor prim-ministrului Pavel Filip, responsabil tot de problema infrastructurii drumurilor.

Ce-i drept, Gheorghe Curmei ne-a spus de la celălalt capăt al firului de la telefonul guvernamental că numirea sa în funcție „mai durează”. Întrebat ce calitate are acum dânsul în Guvern, Curmei ne-a zis că e „consilier propriu” al premierului. Acesta nu a vrut să spună dacă este salarizat din bani publici până la numirea în funcție sau din buzunarul lui Pavel Filip: „Adresați un demers oficial la Guvern și o să aflați”.

Gheorghe Curmei nu a vrut să răspundă nici la întrebarea dacă tergiversarea oficializării numirii sale în noua funcție are vreo legătură cu procesul de judecată în care este implicat. Acesta a acționat în instanță ordinul prin care a fost demis și a pierdut, în iulie curent, procesul la Judecătoria Buiucani.

Fostul șef al ASD a făcut recurs la Curtea de Apel și afirmă că reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor „fac tot posibilul” ca să amâne ședințele de judecată, iar de la 25 octombrie curent nu a mai avut loc niciuna. Curmei spune că a fost demis „ilegal” din funcție pentru „șapte-opt încălcări grave”, iar partenerii de dezvoltare ar fi declarat că unele dintre acestea ar fi „motive politice”.

Menționăm că, în luna mai 2014, Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli admise de Administrația de Stat a Drumurilor la reparația mai multor segmente de drum din R. Moldova, printre care licitații organizate netransparent, lucrări efectuate cu abateri de la prevederile contractuale, fără a fi sancționate de ASD, acordarea unor contracte pentru firme afiliate membrilor Partidului Democrat etc.

Deși raportul de audit al Curții de Conturi viza administrația anterioară a ASD, Gheorghe Curmei, care preluase funcția după ce lucrase în aceeași instituție, a apărat activitatea predecesorului său, Vitalie Panurco.

„Noi am prezentat în şedinţă (la Curtea de Conturi – n.r.) comentariile noastre. Unele au fost acceptate, însă cele mai multe – nu. Acum pregătim un raport pe marginea concluziilor inspectorilor Curţii de Conturi şi îl vom face public. Noi considerăm că cele mai multe afirmaţii ale lor sunt tendenţioase”, a comentat atunci Gheorghe Curmei, pentru Moldova Curată, neregulile depistate de Curtea de Conturi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Spencer 06.12.2016 12:32

Nu înțeleg rostul ghilimelelor, ăștia de la ziarul național își bat joc sau cum? Păi, e atît de proastă reputația acestui consilier sau iarăși speculații de-a voastre?

Constructiv 06.12.2016 14:08

Daca se va gasi vinovat sa fie tras la raspundere indiferent de consilierul cui este el si in genere daca este consilierul cuiva.

Adevarul 06.12.2016 14:09

Pai el totusi este consilierul lui Pavel Filip sau nu? Si este vinovat in cele invinuite sau nu?

Oleg 06.12.2016 14:32

Mie mii interesant inca nu sa decis este consilier sau nu dar presa calareste lumea cu titlu vezi cine este consilierul lui Filip.

numele meu 06.12.2016 15:01

Chirinciuc da bani la site-uri de presa sa scrie mizerii --- este sedinta parlamentului din 1 iulie 2016 unde deputatii il intreaba despre pe zavedusii mebelnii magazin despre gainarile de doi lei pe care le manageriaza din fotoliul de ministru si el kkt in pantaloni, nu poate bea un pahar cu apa, n-are un vocabular elementar, trebuie s-ai scrie ca boului la poarta noua raspunsurile! ...si alte stiri despre aceeasi vedeta a politicului PL-ist pe anticoruptie.md si alte site-uri

Gheorghe 08.12.2016 15:08

Îmi pare rău pt draga redacție si pentru ziar...deci si voi umblați cu v\ajeala! Cine este autorul articolului? Dovezi clare prin instituțiile abilitate ca ,Curmei a încălcat legea? Partenerii externi tac! Până și la voi a ajuns mâna lunga a lui Chirimxiuc? Alfabetul si hotul! La pușcărie cu el!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2019 12:20 Ziarul National Victor Chirilă // Poate un popor să-ș...

24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md