13:33:33 21.06.2024
Stiri

Ţi s-a furat din buzunar? Vezi ce recomandă poliţiştii

Social 18.07.2015 11:40 Vizualizări2328 Autor: Galina Munteanu


Ţi s-a furat din buzunar? Vezi ce recomandă poliţiştii

Aglomeraţia şi agitaţia din transportul public de pasageri, pieţele și centrele comerciale, oferă oportunitate hoţilor de buzunare de a acționa și a-și îmbunătăți starea materială.

Pentru a nu deveni victima hoţilor de buzunare, poliţiştii recomandă cetăţenilor ca, atunci când aşteaptă transportul public în staţii aglomerate, să dea dovadă de vigilenţă şi atenţie la comportamentul persoanelor din preajmă.

Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate ale hainelor sau bagajelor, pentru că sunt nişte locuri accesibile pentru hoţi, îndeosebi la urcarea şi coborârea din mijloacele de transport public.

De asemenea, oamenii legii recomandă ca cetăţenii să se aşeze cât mai aproape de conducătorul auto sau lângă alţi pasageri care inspiră încredere, dacă circulă la ore târzii sau sunt puţini călători.

Evitaţi să citiţi în mijloacele de transport în comun, pentru că există riscul de a deveni victima hoţilor de buzunare. Totodată, evitaţi conversaţiile cu persoane necunoscute, hoţii care fură din genţi şi buzunare lucrează în grup, iar rolul unuia dintre ei este de a sustrage atenţia pe timpul cât altul acţionează.

Dacă aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, nu le număraţi în public sau în stradă, chiar şi atunci când persoanele vă sunt cunoscute. De asemenea, când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care-i dețineţi, ci doar suma de care aveţi nevoie, iar dacă ați devenit victima unui hoț, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament şi sesizaţi imediat poliţia la numărul de telefon 902.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md