05:50:46 18.07.2024
Stiri

RASISM? // Un politician din Italia îi jignește pe români: „Gata cu gunoaiele astea…”

Știri 07.11.2017 08:01 Vizualizări2976 Autor: Ziarul National
RASISM? // Un politician din Italia îi jignește pe români: „Gata cu gunoaiele astea…” Sursa: realitatea.net


Un politician italian din administrația locală a adresat cuvinte grele la adresa comunității de români din Italia. „Hoții și țiganii români să fie alungați în șuturi peste graniță, sunt niște gunoaie umane”, a scris consilierul pe Facebook.

Un alt episod de rasism împotriva românilor din Peninsulă, de această dată la porțile Romei, în localitatea Ladispoli, unde Giovanni Ardita, consilier local la primăria orașului Ladispoli din partea partidului Fratelli D'Italia – Alleanza Nazionale, un partid de dreapta cu o ideologie profund naționalistă, folosește cuvinte dure împotriva românilor, generalizând și catalogându-i ca fiind hoți și țigani.

În urma unui furt care a avut loc într-o locuință din Ladispoli, furt cu autori încă necunoscuți, Giovanni Arditta scria într-o postare pe pagina sa de Facebook sâmbătă, 4 noiembrie, anticipând și presupunând din proprie inițiativă că infractorii sunt de naționalitate română:

„Că..ții ăștia de hoți români nu se opresc nici în fața casei unei femei surdo-mute, nici în fața casei unui băiat care tocmai a murit. Autoritățile trebuie să-i ducă în șuturi până la graniță și să-i trimită înapoi în țara lor, fără drept de întoarcere, gata cu gunoaiele astea de țigani români!”, a scris consilierul italian, potrivit Rotalianul.ro.

Consilierul italian la primăria orașului Ladispoli continuă în comentarii: „... gata cu toleranța asta prefăcută de acceptare pe toți cei care vin în țara noastră să facă ce și cum vor, sunt aroganți și convinși că nu vor fi pedepsiți niciodată cum se cuvine pentru faptele lor. Dar oamenii nu mai suportă!”

Pe 5 noiembrie, Ardita continua pe Facebook, cerându-și scuze de la comunitatea românească pentru generalizările făcute:

„Gata cu toleranța în ce privește românii-romi, îmi cer scuze de la comunitatea românească pentru că am generalizat, există români muncitori, cinstiți și responsabili dar nu-mi retrag cuvintele în ce privește hoții care intră prin casele oamenilor neajutorați, sunt niște gunoaie umane și nu merită nici un respect.”

În apărarea comunității românești intervine Patrizio Falasca, consilier din partea aceluiași partid, citat de terzobinario.it:

„Și un copil de doi ani ar înțelege că declarația consilierului Ardita este o răbufnire personală, o furie de moment, nu trebuie generalizat și nu reprezintă o idee generală, ci una pur personală. A greșit folosind tonul și cuvintele respective, personal am doar vorbe de considerație și respect pentru comunitatea românească din Ladispoli, care este pe deplin integrată în societatea noastră. La nivel personal lucrez de ani de zile cu oameni de diverse naționalități: români, ucraineni, bulgari, albanezi, senegalezi, toți sunt muncitori deosebiți, responsabili și onești. Îmi pare rău de afirmațiile aruncate asupra românilor de către consilierul Ardita, cer înțelegere din partea lor pentru impulsivitate într-un moment de furie pe care l-a avut acesta. Din poziția mea de consilier la primăria orașului Ladispoli, îmi declar solidaritatea cu toți românii din comunitatea noastră care trăiesc aici, care muncesc și fac cinste poporului român prin comportamentul lor.”

Sursa: realitatea.net


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md