15:45:46 25.06.2024
Stiri

Decizia privind organizarea referendumului de integrare europeană pe 20 octombrie curent, aprobată cu scandal în Parlament. Carp, răspuns pentru opoziția prorusă: Nu ați protestat împotriva plebiscitului separatist din UTA Găgăuzia

Actualitate 16.05.2024 18:55 Vizualizări1383 Autor: Ziarul National
Decizia privind organizarea referendumului de integrare europeană pe 20 octombrie curent, aprobată cu scandal în Parlament. Carp, răspuns pentru opoziția prorusă: Nu ați protestat împotriva plebiscitului separatist din UTA Găgăuzia


Referendumul republican constituțional privind integrarea europeană a R. Moldova va avea loc pe 20 octombrie curent.

Decizia a fost aprobată astăzi de către majoritatea parlamentară.

Astfel, potrivit hotărârii Parlamentului, cetățenii vor fi întrebați în cadrul referendumului: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Dezbaterile la acest proiect de hotărâre au fost marcate de scandal. Președinta Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități, Veronica Roșca, a fost nevoită să prezinte proiectul de la locul său, fiindcă tribuna Parlamentului era ocupată de deputatul transfug Vasile Bolea.Comuniștii și socialiștii din Parlament au criticat această inițiativă și au acuzat că R. Moldova „va ceda” o parte din suveranitate, dacă va adera la UE. Aceștia au anunțat că vor ataca decizia respectivă la Curtea Constituțională.

Deputatul Lilian Carp a amintit opoziției proruse că nu a protestat împotriva referendumului separatist organizat în anul 2014 în Găgăuzia, însă acum pune la îndoială decizia Curții Constituționale care a validat organizarea unui asemenea plebiscit.

Totodată, deputatul Vasile Grădinaru a declarat că cetățenii R. Moldova care au trimis în Parlament 63 de deputați proeuropeni și au votat, toamna trecută, cei mai mulți primari proeuropeni, își doresc integrarea europeană a statului nostru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md