14:50:12 25.06.2024
Stiri

VIDEO // Cât de ușor poți rămâne fără bani dacă ai card CONTACTLESS și cum te poți proteja de hoții care folosesc tehnologia de ultima generație

Știri 28.07.2018 17:02 Vizualizări2194 Autor: Ziarul National


VIDEO // Cât de ușor poți rămâne fără bani dacă ai card CONTACTLESS și cum te poți proteja de hoții care folosesc tehnologia de ultima generație sursa: sport.ro

Un englez a demonstrat într-un clip devenit viral cât de ușor pot hoții să îți fure banii de pe cardul contactless.

Cardurile contactless reduc semnificativ timpul petrecut la coadă la supermarket și în fața casei de marcat. Pe de altă parte, ele i-au făcut pe hoții ingenioși să folosească o nouă metodă pentru a fura bani.

Un englez, Mike Lee, a demonstrat cât de ușor se pot fura banii de pe un card contactless atunci când posesorul nu este atent și nu se protejează, iar clipul său a devenit viral pe internet.

Potrivit britanicului, hoții ingenioși au ajuns să folosească POS-uri și setează sume mici, pentru care nu este necesară introducerea codului PIN. Ei apropie apoi POS-ul de buzunarul victimei și se fac nevăzuți.

Pe de altă parte, Morgan Rothwell, director al companiei Defender Note, specializată în prevenirea fraudelor, spune că cele mai multe victime nici măcar nu realizează că au rămas fără bani.

„Dacă cineva îți fură 500 de lire, vei realiza imediat. Dar cei mai mulți oameni care rămân fără 30 de lire, de exemplu, vor realiza asta abia când își vor vedea extrasul de cont”, a spus el.

Specialiștii antifraudă recomandă ca portofelul să nu fie niciodată ținut la vedere și mai recomandă sporirea atenției în zonele aglomerate. De asemenea, ei recomandă consultarea periodică a extraselor de cont.

Sursa: sport.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md