10:58:26 18.05.2024
Stiri

BENEFICII // Ce se întâmplă atunci când nu îți mai speli părul cu șampon o perioadă îndelungată

Actualitate 14.05.2024 19:59 Vizualizări969 Autor: Ziarul National
BENEFICII // Ce se întâmplă atunci când nu îți mai speli părul cu șampon o perioadă îndelungată Elle.ro


Probabil că ai mai auzit de celebra miscare „no poo movement” și ți s-a părut interesant de încercat, însă înainte de a face acest pas este important să înțelegem ce înseamnă și care sunt efectele. „No poo movement” este un termen colectiv pentru metodele de spălare a părului care nu implică șamponul comercial. Unele persoane aleg să opteze pentru ingrediente naturale pentru spălarea părului, pe când altele se rezumă doar la apă. Pentru orice eventualitate, iată câteva lucruri la care te poți aștepta dacă recurgi la această metodă.

Hidratarea părului

Marea majoritate a șampoanelor din comerț îți usucă părul. De aceea, este important ca, pe lângă șampon să alegi și un balsam bun pentru păr, dar și eventual o mască de păr hidratantă. Dacă renunți la șampon, scalpul tău va face ce știe el mai bine – să hidrateze părul într-un mod natural. Sebumul este secreția uleioasă produsă de scalp pentru a menține părul hidratat, sănătos și lucios. Pe de altă parte, în exces poate să facă părul să pară murdar și gras.

Luciul părului

Acum că ai renunțat la șampon, părul și-a recăpătat uleiul natural, iar marea majoritate din el se va strânge pe scalp, lăsând vârfurile uscate. Pentru a repartiza uleiul pe toată lungimea părului pentru un efect de hidratare sănătoasă, poți folosi o perie de păr rigidă (de genul boar bristle brush) care va acționa pe toată lungimea acestuia.

Sănătatea părului

Pentru acest experiment fără șampon contează foarte mult și tipul de păr pe care îl ai, prin urmare, după câteva săptămâni poți vedea fie că părul tău arată mult mai bine, fie mult mai rău, depinde în mare parte de structura lui. Dacă ai părul creț sau păr care se simte uscat, acest experiment poate fi potrivit, iar rezultatul va fi unul sănătos. Însă, dacă ai părul gras, uleios și renunți la șampon, producția de sebum va fi mai mare și părul poate deveni mai uleios. Bineînțeles că nu este o regulă, așadar se poate încerca o săptămână ca să vezi rezultatul.

Renunțarea la produsele pentru păr

Dacă dorești să renunți la șampon asta înseamnă că trebuie să renunți și la alte produse profesionale pentru îngirjirea părului. Șamponul curăță părul foarte temeinic, inclusiv toate cremele, serumurile, spray-urile sau alte produse de păr pentru care optezi în mod regular. În cazul în care renunți la șampon, pregătește-te să ai reziduri de produs rămase în păr, dar și probleme la nivelul scalpului sau mici inflamări.

Miros

Una dintre cele mai deranjante probleme ale acestei metode fără șampon este mirosul. Se poate să nu fie o problemă pentru toată lumea, însă majoritatea o experimentează. Încă din prima săptămână după ce ai renunțat la șampon, poți deja să sesizezi un miros ciudat și amar, din cauză că părul colectează bacterii, iar dacă nu-l speli corespunzător acestea emană miros.

Murdărie

O altă problemă foarte mare este murdăria din jurul tău, iar pentru că mediul înconjurător este foarte poluat în orașe, toată murdăria aceea se depune pe păr. Pe lângă faptul că este neplăcut, poate și să-ți facă scalpul sensibil și iritat de la tot fumul, gazul, parfumul și alte lucruri care se află în jur atunci când ieși din casă.

Durere

Dacă trece ceva timp fără să te speli pe cap poți experimenta o senzație ușoară de mâncărime. Durerea și mâncărimea sunt niște senzații foarte comune dacă renunți la spălarea părului cu șampon. Scalpul devine uleios de la produsele de păr (chiar dacă folosești doar șampon uscat), lucru care poate duce și la inflamații, iritații sau alte probleme ale pielii.

O culoare de păr mai rezistentă

Una dintre cele mai benefice rezultate ale metodei fără șampon este culoarea mai rezistentă și mai puternică a părului. Dacă îți place să te vopsești, atunci știi foarte bine cât de repede se duce vopseaua de pe păr, iar cu cât te speli pe cap mai des, cu atât se duce mai repede. Așadar, dacă renunți la șampon culoarea părului va fi mult mai rezistentă.

Culoare nouă a părului

Dacă, în schimb, plănuiești să te vopsești în perioada în care nu folosești șampon, culoarea nu va ține din cauza scalpului uleios. Părul trebuie curățat bine și spălat astfel încât vopseaua să poată pătrunde părul în mod egal. Prin urmare, mai bine optezi pentru vopsit înainte să renunți la șampon.

Sursa: elle.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md