07:06:41 19.06.2024
Stiri

Tatiana Răducanu, PRIMELE explicați despre acuzațiile privind legătuirile cu Platon

Actualitate 16.05.2024 17:59 Vizualizări2042 Autor: ZiarulNational
Tatiana Răducanu, PRIMELE explicați despre acuzațiile privind legătuirile cu Platon


Tatiana Răducanu spune că a decis să demisioneze din Comisia pre-vetting și din Comisia de vetting a procurorilor pentru a-și păstra demnitatea și statutul de judecător în demisie pe care îl are. De asemenea, își motivează demisia prin dorința de a evita degenerarea acestei controverse și pentru a permite Comisiei de vetting a procurorilor să se concentreze pe sarcinile sale, în loc să fie atrasă în discuții contraproductive, transmite IPN.

CITIȚI și DOC // Procuratura Anticorupție confirmă VERIDICITATEA scrisorii trimise de Veronica Dragalin mai multor instituții publice, care a determinat demisia membrei Comisiei pre-vetting, Tatiana Răducan: Ar fi fost omul controversatului Platon


„Timp de peste doi ani eu am fost membră Comisiei pre-vetting. În acest răstimp, eu am fost ținta mai multor campanii de denigrare orchestrate din umbră de persoane compromise, care au avut un impact și asupra sănătății mele. Din aceste motive, am acceptat cu ezitare să fac parte din Comisia de vetting a procurorilor. Nu m-am așteptat însă niciodată că voi fi atacată gratuit și în mod public de către conducătorul unei instituții anticorupție”, menționează Tatiana Răducan într-o declarație remisă presei.

Citește și: Procuratura Anticorupție, explicații despre modul în care discuțiile dintre Colenco și Platon despre Răducanu au ajuns la Veronica Dragalin: „Mai multe persoane din sistemul judecătoresc și al procuraturii ar fi putut acorda asistență lui Platon”

Potrivit ei, circumstanțele la care face referire șefa procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, nu au avut loc. „Eu nu am avut discuții cu fostul judecător la care ea a făcut referire. Mai mult chiar, eu am votat pentru ridicarea imunității acestuia, pentru ca el să fie anchetat penal. De asemenea, eu nu am fost implicată în identificarea actualului sediu al Consiliului Superior al Magistraturii și nu cunosc cui efectiv i-a aparținut acel imobil anterior”, a precizat Tatiana Răducanu.

CITIȚI și O SCRISOARE GĂSITĂ // Tatiana Răducan, „onestă și curajoasă”: CRJM acuză procurorii anticorupție că ar vrea să BLOCHEZE verificarea integrității lor „chiar și cu prețul încălcării legii”


Ea regretă că nu a fost contactată de procurorii anticorupție pentru a oferi explicații pe marginea aspectelor menționate de șefa PA. „Explicațiile mele ar fi confirmat din start netemeinicia oricăror suspiciuni. De asemenea, regret că în ajunul începerii evaluării lor, procurorii anticorupție au lansat un proces penal pe care conform legii nu aveau dreptul să-l lanseze. Sunt totuși deschisă să cooperez pe marginea oricărei anchete inițiate legal pentru clarifica acuzațiile aduse mie”, susține Tatiana Răducanu.

Citește și: Ministra Justiției: Demisia magistratei Tatiana Răducanu NU afectează procesul de vetting


„Din experiența mea de câteva decenii vă pot spune că vettingul în justiție este o reformă care trebuie să continue. Este cea mai eficientă metoda de a scăpa de persoanele compromise din justiție, iar atacurile virulente din ultimul timp confirmă încă o dată că reforma trebuie dusă până la sfârșit. Vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit și urez organelor implicate în vetting curaj și verticalitate. De Dumneavoastră depinde buna funcționare a justiției și viitorul R. Moldova”, a mai menționat Tatiana Răducanu.

Cu votul a 54 de deputați, Parlamentul a votat astăzi cererea de demisie a Tatianei Răducanu din funcția de membru al Comisiei de pre-vetting și vetting.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md