15:22:22 23.05.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // R. Moldova e gata să DETAȘEZE în Ucraina un contingent de GENIȘTI, pentru a demina teritoriul de bombele RUSEȘTI. Igor Grosu: „Ucraina este o întruchipare a curajului și a determinării de a-și apăra valorile. Слава Украине!”

Actualitate 04.05.2022 20:03 Vizualizări2448 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // R. Moldova e gata să DETAȘEZE în Ucraina un contingent de GENIȘTI, pentru a demina teritoriul de bombele RUSEȘTI. Igor Grosu: „Ucraina este o întruchipare a curajului și a determinării de a-și apăra valorile. Слава Украине!”


Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a dat asigurări omologului său de la Kiev, Ruslan Stefanchuk, că R. Moldova este solidară cu poporul ucrainean și condamnă cu fermitate agresiunea militară a Federației Ruse.

De asemenea, Chișinăul va oferi un ajutor umanitar de 1,2 milioane de euro și e gata să detașeze în Ucraina un contingent de geniști, pentru a demina localitățile ucrainene de bombele rusești.

„M-am întâlnit astăzi la Kiev cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk. Vizita de astăzi vine să reconfirme solidaritatea R. Moldova și a întregului popor moldav cu bunii noștri vecini ucraineni. Am reiterat că republica noastră, de la începutul războiului, a condamnat cu fermitate agresiunea militară a Federației Ruse și faptul că susținem integritatea teritorială a Ucrainei”, a precizat Igor Grosu.

Tot astăzi spicherul a fost și în orașele Bucea, Gostomel și Irpin, unde armata rusă a comis atrocități, investigate de organismele internaționale prin prisma crimelor de război.

„Ceea ce am văzut acolo a fost oripilant. Războiul trebuie oprit, iar crimele de război investigate și pedepsite. Astăzi, în fața întregii lumi, Ucraina este o întruchipare a curajului și a determinării de a-și apăra valorile și dreptul de a-și alege viitorul.

Citește și: FOTO // Spicherul Igor Grosu a ajuns în Ucraina: Îmbrăcat în haine similare cu ale lui Volodimir Zelenski, a mers la Bucea echipat cu vestă ANTIGLONȚ

Am anunțat partea ucraineană și despre disponibilitatea noastră de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru deminarea teritoriului minat, astfel ca populația civilă să se simtă în siguranță”, a adăugat Grosu.

Oficialul s-a referit și la un ajutor financiar pentru Ucraina.

„Din prima zi de război, R. Moldova este alături de Ucraina și cetățenii săi care fug din calea urgiei. Aproape jumătate de milion de refugiați din Ucraina au intrat pe teritoriul R. Moldova, iar 100 de mii de refugiați se află actualmente în țara noastră, dintre care jumătate sunt copii. Guvernul R. Moldova a acordat ajutor umanitar în mărime de circa 1,2 milioane de euro regiunilor Vinița și Odesa. Este în pregătire următorul pachet umanitar cu produse medicale (medicamente și echipamente).

De asemenea, R. Moldova se află în deplină conformitate cu sancțiunile financiare impuse de comunitatea internațională împotriva Rusiei. R. Moldova va rămâne solidară cu lupta dreaptă a poporului ucrainean pentru libertatea și integritatea teritorială și va continua să îi ofere tot suportul necesar. Sunt ferm convins că oamenii iubitori de pace și devotați țării lor nu pot fi învinși! Слава Украине”, a conchis Igor Grosu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md