05:59:21 14.06.2024
Stiri

VIDEO // Vizită-FULGER a Maiei Sandu în Ucraina. Șefa statului, alături de Volodimir Zelenski într-o ceremonie de comemorare a ucrainenilor uciși de armata lui Putin la Bucha

Actualitate 31.03.2023 15:32 Vizualizări3391 Autor: Ziarul National
VIDEO // Vizită-FULGER a Maiei Sandu în Ucraina. Șefa statului, alături de Volodimir Zelenski într-o ceremonie de comemorare a ucrainenilor uciși de armata lui Putin la Bucha


Președinta R. Moldova, Maia Sandu, se află astăzi în Ucraina, unde participă la Summitul Bucha 2023. Șefa statului a fost invitată la acest eveniment de către președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Maia Sandu, alături de Volodimir Zelenski și alți conducători de state, au comemorat victimele ucise cu cruzime, acum un an, de armata lui Putin la Bucha.

„Astăzi, poporul R. Moldova și cu mine suntem alături de comunitatea globală în amintirea terorii provocate civililor din Bucha în urmă cu un an. Democrațiile trebuie să lucreze împreună pentru a se asigura că aceste atrocități sunt investigate și pedepsite”, a scris Maia Sandu pe Twitter.
De menționat că astăzi se împlinește un an de când Rusia s-a retras din suburbia Kievului, Bucha, lăsând cadavre de civili împrăștiate pe străzi în ceea ce a devenit un simbol al crimelor de război rusești care au șocat lumea.

Citește și: Povestea imaginii din Bucha care a ZGUDUIT lumea: Bărbat cu mâinile legate la spate și împușcat în cap


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a scris, într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, că Ucraina „nu va ierta niciodată” ceea ce s-a întâmplat acolo.


„365 de zile de când este din nou un oraș ucrainean liber. Un simbol al atrocităților armatei țării ocupante. Nu vom ierta niciodată. Vom pedepsi fiecare făptuitor”, a scris Zelenski.

Citește și: FOTO // Zelenski a vrut să vadă cu ochii lui consecințele MASACRULUI de la Bucha: „Acestea sunt CRIME de război și vor fi recunoscute ca genocid... Știm despre mii de oameni uciși și torturați, cu membre tăiate, femei violate și copii uciși”

Forțele ruse s-au retras din orașul aflat la nord-vest de capitala Kiev la 31 martie 2022, la puțin peste o lună după ce președintele Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina. În urma lor au lăsat scene de groază care au șocat lumea.

Citește și: VIDEO +18 // Imagini cutremurătoare cu masacru de la Bucha. „Eliberatorii” rușii ar fi omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Primarul spune că au fost omorâți oameni de toate vârstele, inclusiv femei


Jurnaliştii AFP au descoperit pe 2 aprilie cadavrele a cel puţin 20 de persoane îmbrăcate în civil, unele cu mâinile legate la spate, zăcând pe o stradă a suburbiei. Ucraina și aliații săi occidentali au acuzat trupele ruse de crime de război după descoperirile de la Bucha, prezentând dovezi video și relatări ale martorilor.

În săptămânile care au urmat retragerii Rusiei din alte orașe din apropierea Kievului, alte sute de cadavre au fost găsite în case, subsoluri și gropi puțin adânci. La un an după ce ucrainenii au recâștigat controlul orașului, Bucha nu și-a uitat victimele. Comunitatea din ceea ce a fost odinioară o suburbie prietenoasă se reconstruiește, iar localnicii le-au spus reporterilor că „durerea se atenuează” și că trebuie să „continue să trăiască”, în ciuda traumei lor colective.Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md