01:00:19 14.11.2018
 
Stiri

Efectele SCRISORII lui Pavel Filip către Viorica Dăncilă? Autoritățile vamale din R. Moldova și România au decis cum va fi FLUIDIZAT traficul la frontieră

Social 08.08.2018 12:05 Vizualizări1245 Autor: Ziarul National
Efectele SCRISORII lui Pavel Filip către Viorica Dăncilă? Autoritățile vamale din R. Moldova și România au decis cum va fi FLUIDIZAT traficul la frontieră

Serviciul Vamal din R. Moldova și autoritatea vamală din România au convenit asupra unui set de acțiuni orientate spre fluidizarea circulației transfrontaliere în perioada 7 – 31 august, atunci când fluxurile cresc în medie cu peste 20%. Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, și vicepreşedintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România, coordonator al activităţii structurilor vamale, Bogdan Lari Mihei, au semnat ieri, la Albița, un plan comun de acțiuni.

Astfel, cele mai importante măsuri agreate de cele două autorități se referă la suplinirea personalului și a echipamentelor de control, utilizarea tuturor pistelor, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare, dar și intensificarea schimburilor de informații.

Măsurile dispuse de conducerea Serviciului Vamal al R. Moldova mai prevăd implicarea în actul de control a șefilor posturilor vamale și a adjuncților acestora, precum și crearea grupurilor de intervenție, membrii cărora sunt rechemați din concediu pentru a acoperi necesitățile de personal.

„Noi monitorizăm non-stop situația din posturile de frontieră și în cazul în care atestăm sporiri ale fluxurilor, intervenim pentru a accelera trecerea. Este perioada concediilor, iar asta înseamnă că oamenii trebuie să-și petreacă puținul timp pe care îl au la odihnă sau cu familia, dar nu în vămi. Din acest motiv este important ca aceștia să beneficieze de un control operativ pe ambele părți ale frontierei”, a menționat Vitalie Vrabie.

La rândul său, Bogdan Lari Mihei a spus că deja au fost întreprinse demersurile necesare pentru suplinirea a 210 posturi vacante de vameși, precum și obținerea aprobării privind suplimentarea statelor de personal cu încă 200 de unități.

Actualmente, cel mai tranzitat post vamal rămâne a fi Leușeni-Albița. Doar săptămâna trecută acest post a înregistrat peste 24 000 de traversări ale unităților de transport. În celelalte perioade ale anului se înregistrează în jur de 18 mii de traversări.

Amintim că premierul Pavel Filip a trimis ieri o scrisoare prim-ministrului României Viorica Dăncilă, în care menționează problemele din punctele de trecere a frontierei și solicită implicarea Guvernului de la București pentru identificarea unor soluții.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!timofei 08.08.2018 14:02

cum n-ai da, cand se intorc toti acasa de peste hotare vrei nu vrei dar cozi la vama se formeaza, si minimul control oricum trebuie de efectuat

realist 08.08.2018 15:18

Se mai jeluie lumea ca nu are bani. Toti se duc la mare, si nu in Ucraina, dar spre UE, unde totul e mult mai scump

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md