16:40:20 18.05.2024
Stiri

Pavel Filip vorbește despre un „DEAL” între Maia Sandu și Igor Dodon: „Sunt profund dezamăgit și dezgustat de înțelegerile ASCUNSE și spectacolul pus în scenă azi, în timp ce țara arde, iar oamenii mor”

Actualitate 16.03.2021 19:13 Vizualizări2903 Autor: Ziarul National
Pavel Filip vorbește despre un „DEAL” între Maia Sandu și Igor Dodon: „Sunt profund dezamăgit și dezgustat de înțelegerile ASCUNSE și spectacolul pus în scenă azi, în timp ce țara arde, iar oamenii mor”


Liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, consideră că Maia Sandu și Igor Dodon ar fi ajuns la o înțelegere în privința alegerilor parlamentare anticipate, iar din acest motiv Mariana Durleșteanu a anunțat că renunță la calitate de premier desemnat de cei 54 de parlamentari ai majorității PSRM-Partidul „ȘOR”.

„Regret că dna președinte nu a discutat cu noi la consultări acest scenariu, pe care era clar că îl avea pregătit din timp. „A consulta” înseamnă „a întreba, a cere o părere, un sfat; a se sfătui cu cineva”. Partea bună e că am scăpat de un eventual candidat al majorității Dodon - Șor. Cât despre noul candidat (Igor Grosu n.r.), nu am înțeles încă dacă de data aceasta vorbim de un guvern pe bune sau și acum ni se va cere să nu-l votăm. Nici nu vreau să iau în calcul posibilitatea ca noul candidat va cere din nou zero voturi, pentru că R. Moldova nu va supraviețui fără un guvern funcțional”, a declarat Pavel Filip, după ce Maia Sandu a semnat decretul prin care Igor Grosu a fost desemnat în calitate de prim-ministru.

Potrivit democratului, Maia Sandu „trebuie să fie sinceră cu cetățenii și să le spună clar încotro se îndreaptă și ce îi așteaptă”.

„Nu e loc de jocuri politice în timp de pandemie. Acum, analizând lucrurile dintr-o parte, se pare că „deal”-ul, înțelegerea între Maia Sandu și Igor Dodon (despre care deja tot mai mulți vorbesc) a fost făcută din timp: s-au înțeles să meargă la anticipate. Dar nu oricum, ci fără să-și asume responsabilitate pentru oamenii care mor în fiecare zi! Ei încearcă să fugă de răspundere, dar tot ei vor fi responsabili de fiecare om pe care îl vom pierde în următoarele zile din cauza jocurilor politice! Personal sunt profund dezamăgit și dezgustat de înțelegerile ascunse și spectacolul pus în scenă azi, în timp ce țara arde, iar oamenii mor”, a conchis Pavel Filip.

Citește și: Filip a DEZVĂLUIT care e prima întrebare pusă de Maia Sandu la consultările de astăzi. „Credem că cele PATRU partide pot identifica un candidat de compromis la funcția de premier… Alegerile pot avea loc în șase luni”

De menționat că PD a propus astăzi la consultările cu Maia Sandu să fie învestit un guvern, iar peste șase luni să fie organizate alegeri anticipate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md