23:27:46 24.06.2024
Stiri

VIDEO // Dodon este IGNORAT și de „Pro Moldova”. PSRM mai are o singură SOLUȚIE pentru a forma o majoritate parlamentară. „Maia Sandu trebuie să inițieze aceste consultări. Trebuie să decidem cum și când vor avea loc anticipatele”

Actualitate 17.11.2020 13:44 Vizualizări3036 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon este IGNORAT și de „Pro Moldova”. PSRM mai are o singură SOLUȚIE pentru a forma o majoritate parlamentară. „Maia Sandu trebuie să inițieze aceste consultări. Trebuie să decidem cum și când vor avea loc anticipatele”


Grupul parlamentar „Pro Moldova” refuză să participe la consultările inițiate de Igor Dodon, deoarece președintele în exercițiu și-a pierdut legitimitatea, după ce duminică a primit un vot de blam din partea cetățenilor.

Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, consideră că președintele ales, Maia Sandu, are dreptul moral să discute cu parlamentarii pașii de mai departe, chiar înainte să fie învestită în funcție.

Citește și: Maia Sandu l-a trimis la plimbare pe Dodon, care a decis să mai joace pentru ultima dată rolul de preşedinte. "Exercitarea puterii în nume propriu nu este altceva decât UZURPAREA puterii de stat"

„Noi ne dorim ca Igor Dodon să plece în istorie. El nu mai are legitimitate să inițieze consultări cu fracțiunile parlamentare, după ce duminică a primit un puternic vot de neîncredere. Sigura care poate iniția astfel de consultări este președintele ales Maia Sandu, care a fost votată de aproape un milion de cetățeni ai R. Moldova. Președintele ales poate iniția consultări cu privire la pașii care urmează să-i facem. Astfel, dacă actualii parlamentari mai au responsabilitate față de cetățeni, atunci trebuie să se așeze la masa de dialog cu președintele ales Maia Sandu”, a declarat Candu astăzi, într-un briefing de presă susținut la Parlament.

Potrivit fostului spicher, parlamentarii trebuie să decidă cum și când urmează să aibă loc alegerile parlamentare anticipate.

Citește și: VIDEO // Încă un partid parlamentar REFUZĂ să discute cu Dodon: „Vrea să demonstreze că de el mai depind multe în această țară. Nu avem ce discuta despre coaliții sau alianțe cu Igor Dodon și PSRM”

„Trebuie să decidem cum va fi guvernată republica până la alegerile anticipate, ținând cont că suntem în plină pandemie și criză economică. Trebuie să aprobăm bugetul, politica fiscală. Deci, soluțiile trebuie găsite acum în Parlament, împreună cu președintele ales Maia Sandu. Dodon nu are dreptul moral de a iniția consultări sau altceva mai direct sau mai subtil, după ce a pierdut încrederea cetățenilor”, a adăugat sursa citată.

Andrian Candu a subliniat că Maia Sandu ar trebui să demareze aceste consultări până a prelua oficial mandatul de președinte: „O încurajăm să examineze această posibilitate, înainte de a prelua mandatul”.

Citește și: Igor Dodon este REFUZAT și de foștii parteneri din PD. „Nu vom participa la consultările de la Președinție”

Liderul „Pro Moldova” i-a mai transmis lui Igor Dodon să-i acorde deja pază de stat Maiei Sandu, pentru că are calitatea oficială de președinte ales, care poate iniția discuții privind viitorul R. Moldova.

Citește și: Platforma „Pentru Moldova” pune PRESIUNE pe Igor Dodon și amenință cu ALEGERI ANTICIPATE

De menționat că PAS, Platforma „DA”, PD și „Pro Moldova” au refuzat oferta lui Igor Dodon de a purta negocieri privind constituirea unei noi majorități parlamentare. Doar Platforma „Pentru Moldova”, formată din opt deputați ai Partidului „ȘOR” și șase parlamentari desprinși de la PD, iar ulterior „Pro Moldova” lui Candu, nu l-a refuzat pe Igor Dodon. Parlamentarii acestei construcții politice vor convocarea de urgență a Parlamentului, pentru „a găsi soluții la problemele cetățenilor”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md