04:28:16 30.05.2023
Stiri

Plahotniuc a DEZVĂLUIT ce ar fi fost în misteriosul „KULIOK”, care ar fi ajuns la Dodon. „Procuratura a ridicat toate înregistrările și toate copiile care au ținut de acel episod”

Actualitate 07.05.2021 08:00 Vizualizări7998 Autor: Ziarul National
Plahotniuc a DEZVĂLUIT ce ar fi fost în misteriosul „KULIOK”, care ar fi ajuns la Dodon. „Procuratura a ridicat toate înregistrările și toate copiile care au ținut de acel episod”


Fostul lider al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, și ex-vicepreședintele PD, Serghei Iaralov, au depus denunțuri la Procuratura Generală în privința conținutului „kuliokului”, care în anul 2019 ar fi ajuns la Igor Dodon. Mai mult, procurorii ar fi ridicat toate înregistrările video făcute atunci la sediul PD, a anunțat ieri-seară deputatul „Pro Moldova”, Vlad Cebotari, în cadrul unei emisiuni de la Tv8.

„După actul de predare a „kuliokului”, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov au mers la Procuratură și au făcut autodenunț. Deja trebuie să întrebați procurorii ce e cu acel autodenunț... Din câte eu îmi amintesc, ceea ce s-a discutat atunci, imediat după autodenunț, Procuratura a venit și a extras toate înregistrările și toate copiile care au ținut de acel episod”, a declarat deputatul.

Citește și: VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova

Amintim că în spațiul public au apărut mai multe imagini video din anul 2019 de la sediul PD în care Vlad Plahotniuc i-a transmis lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani.

Potrivit imaginilor, Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc că pleacă dis-de-dimineață la Moscova. Totuși, fostul președinte îi zice lui Plahotniuc să îi dea șacoșa lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM).

Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

În cadrul aceleiași discuții, Dodon s-a confesat că primește de la 700 de mii la un milion de dolari lunar din Federația Rusă pentru a-i întreține pe socialiști.

CITIȚI și VIDEO // Noi FILMĂRI cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Șeful statului povestește că merge la RAPORT la conducerea Federației Ruse: „Eu scriam notele lui Putin...”

Amintim că procurorii au refuzat să pornească un dosar penal în acest caz, deoarece nu s-ar fi confirmat „acțiuni de finanțare ilegală a PSRM” după verificările efectuate drept urmare a apariției în public a înregistrăii video a discuției dintre președintele Igor Dodon, fostul lider al PD, Vladimir Plahotniuc, și fostul vicepreședinte la PD, Serghei Iaralov.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md