04:23:54 30.05.2023
Stiri

Vești PROASTE pentru Igor Dodon, care a părăsit R. Moldova. Dosarul „KULIOK” revine pe masa procurorilor: „Există mărturiile în original ale lui Plahotniuc și Iaralov, precum și alte documente relevante pe dosarul respectiv”

Actualitate 21.10.2021 15:43 Vizualizări5703 Autor: Ziarul National
Vești PROASTE pentru Igor Dodon, care a părăsit R. Moldova. Dosarul „KULIOK” revine pe masa procurorilor: „Există mărturiile în original ale lui Plahotniuc și Iaralov, precum și alte documente relevante pe dosarul respectiv”


Procurorul general interimar, Dumitru Robu, susține că procesul penal inițiat în baza imaginilor în care Vlad Plahotniuc îi întinde o pungă neagră „pentru salarii” lui Igor Dodon va fi supus verificărilor. Fostul deputat Iurie Reniță, cel care a făcut publice imaginile respective, susține că apreciază decizia procurorului general interimar de a iniția verificările în cazul faimosului dosar „kuliokul”, avându-l ca protagonist pe ex-președintele statului și liderul PSRM, Igor Dodon.

În opinia lui Reniță, procurorul general suspendat ar fi deturnat din strat investigațiile în acest dosar.

CITIȚI și Plahotniuc a DEZVĂLUIT ce ar fi fost în misteriosul „KULIOK”, care ar fi ajuns la Dodon. „Procuratura a ridicat toate înregistrările și toate copiile care au ținut de acel episod”

„Deturnarea chiar din start a viitoarelor investigații pe acest caz din partea procuratorului general, Alexandr Stoianoglo (imediat după ce am publicat secvența video), a avut scopul de a obstrucționa cercetările respective și de a exonera de responsabilitate penală persoanele implicate, în mod special pe Igor Dodon. Consider că Procuratura Anticorupție a examinat cazul „kuliok” de o manieră superficială, formală și subiectivă, conducându-se, în primul rând, de indicațiile lui Stoianoglo (făcute public la TV), precum că nu ar exista suficiente probe pentru deschiderea unui dosar penal sau că n-ar exista mărturiile protagoniștilor implicați în acest act de corupție etc”, a precizat Reniță.

Citește și: VIDEO // Noi probleme pentru Igor Dodon. Dosarul „KULIOK” ar putea fi REDESCHIS. Stoianoglo: „Eu sunt convins că în acea pungă erau BANI”

În același context, fostul deputat susține că acest dosar poate avea o finalitate, dacă s-ar dori acest lucru.

„Menționez cu toată responsabilitatea că există mărturiile în original ale lui Plahotniuc, Iaralov și Dodon la Procuratura Anticorupție, precum și alte documente relevante pe dosarul respectiv. Îmi declar deplina disponibilitate să prezint Procuraturii Generale și celei anticorupție toate documentele pe care le-am prezentat și anterior pentru examinarea echidistantă și imparțială a dosarului „kuliok”. Totodată, confirm disponibilitatea mea și pentru prezentarea tuturor probelor și documentelor relevante pe cazul spălării de bani și de finanțare ilegală a PSRM-ului prin operațiunea „Bahamas”. Aceste două dosare sunt interconectate, de aceea e necesar să fie comasate”, a punctat fostul deputat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md