L-a PROMOVAT pe Stoianoglo în diferite funcții, iar acum nu-i dă nicio șansă la prezidențiale: „Un rezultat de 13% ar fi o mare realizare. Domnul procuror a aterizat în „kuliokul” lui Dodon și este susținut de agenții de influență ai Rusiei”
Fostul prim-ministru Ion Sturza nu-i dă nicio șansă lui Alexandr Stoianoglo la alegerile prezidențiale, după ce fostul procuror a ales să candideze din partea formațiunii lui Igor Dodon, cel pe care l-ar fi salvat în dosarul numit generic „kuliok”. Cariera politică a lui Stoianoglo se va încheia după aceste alegeri prezidențiale, în cadrul cărora va acumula în jur de 13% din voturi, este convins Ion Sturza.
„Primul a pornit în goana pentru fotoliul de prezident. Este Alexandru Stoianoglo. Să-i dorim baftă. Deși cred că un rezultat în jur de 13% ar fi o mare realizare pentru el. Cu această cifră se va termina cariera „politică” a lui Alexandru. Nu este un secret că, „istoric” vorbind, eu l-am susținut și promovat. Pe criterii de performanță profesională, onestitate și din dorința de a avea cât mai mulți reprezentanți ai găgăuzilor în administrarea statului nostru comun. Inclusiv în funcția de procuror general. Aici, din păcate, s-a rupt filmul”, a menționat Sturza despre cel pe care în 2016 l-a propus în funcția de ministru al Afacerilor Interne.
Potrivit lui Sturza, în calitate de procuror general, Stoianoglo ar fi refuzat să investigheze, sub pretextul imixtiunii politice, dosarele „Dodon-Bahamas”, „kuliokul” lui Plahotniuc pentru Dodon etc.
„Domnul procuror a mers pe mâna controversatului om de afaceri Slava (Veaceslav Platon n.r.) și a deturnat pe mult timp investigațiile privind fraudele mari, inclusiv furtul miliardului. Slava din pușcărie a aterizat la Londra, iar domnul procuror - în kuliokul lui Dodon, salvându-l de o înfrângere umilitoare”, a subliniat sursa citată.
Citește și: Opinie de la București // Stoianoglo ar avea o relație cu FSB-ul rusesc: „Omul care a negociat eliberarea lui Platon, care a oprit cercetările în dosarul KULIOK este un „pericol social”. Sau mișcările din Găgăuzia au apărut din prea mult simț civic?”
De asemenea, Sturza amintește că Stoianoglo a refuzat, „într-un mod sfidător”, comunicarea cu șeful politic superior în stat – președintele R. Moldova.
„Lipsă totală de gândire a unui om de stat. Astăzi, în „campanie” el este susținut de o kompașkă (o companie n.r.) foarte ciudată de agenți de influență ai Rusiei, politicieni ratați și persoane frustrate. Nu-i bai. Trebuie cineva să-i reprezinte. Căci pe majoritatea absolută sper că îi va reprezenta cineva cu mai multă verticalitate, înțelepciune și experiență în a fi om. Om de stat”, a conchis Ion Sturza.
Cutremur puternic, resimțit la Chișinău: Seismul s-a produs în Vrancea
Biroul Politici de Reintegrare, despre cazul scriitorilor interziși în Transnistria: „Retorica pacifistă a Tiraspolului este una de fațadă, nu există nicio deschidere pentru comunicare”. Mediatorii internaționali, sesizați
Nouă participanți la referendumul constituțional din 20 octombrie: Partidele care vor convinge oamenii să spună NU la referendum, în minoritate