14:00:12 15.06.2024
Stiri

VIDEO // Noi probleme pentru Igor Dodon. Dosarul „KULIOK” ar putea fi REDESCHIS. Stoianoglo: „Eu sunt convins că în acea pungă erau BANI”

Actualitate 03.09.2021 19:25 Vizualizări34016 Autor: Ziarul National
VIDEO // Noi probleme pentru Igor Dodon. Dosarul „KULIOK” ar putea fi REDESCHIS. Stoianoglo: „Eu sunt convins că în acea pungă erau BANI”


Dosarul „kuliok”, ce vizează cazul fostului președinte Igor Dodon care ar primi o pungă cu bani de la Vlad Plahotniuc, ar putea fi redeschis, a declarat astăzi procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul unui interviu transmis on-line. Mai mult, Alexandr Stoianoglo este convins că în acea pungă cu calendar erau bani, însă spune că, la ora actuală, nu există dovezi pentru a demonstra acest lucru.

„Ce ține de cazul „kuliok”. Eu nu iau decizii reieșind din conjunctura existentă pe moment. Eu iau decizii conducându-mă de două principii: respectarea procedurilor legale și existența probelor. Pentru mine sunt esențiale aceste două lucruri. Dacă există aceste elemente, atunci nu mă interesează despre cine e vorba. Poate fi Dodon, Plahotniuc sau alții. Dacă la acest capitol sunt probleme… iar cazul cu acel „kuliok” sunt probleme. În primul rând, nu e în regulă acea filmare. Acel video nu a fost făcut în cadrul unui dosar penal.

De asemenea, pentru a trage la răspundere pe cineva în acest caz este nevoie de depoziții făcute de cei care au participat în acel proces. În cazul de față e vorba de Iaralov și Plahotniuc. În al treilea rând, orice acuzație trebuie să fie concretă. Noi trebuie să-i prezintăm acelui om acuzațiile. Uite în acea zi, la ora respectivă, în locul respectiv, persoana acuzată a primit acea sumă de bani. Noi nu avem nimic din toate acestea. Noi avem doar o filmare provocatoare, acolo nici nu este vorba de transmitere de bani. E vorba de transmiterea unei pungi. Noi nu știm dacă în acea pungă a fost bani… teoretic poate fi orice”, a declarat Stoianoglo.

Întrebat ce-i spune intuiția, procurorul general a recunoscut că dânsul e convins că în acel „kuliok” erau bani: „Eu sunt convins că acolo erau bani. Dar e o chestie ce cred eu și altceva e ce material probatoriu avem. Sunt două lucruri diferite. Nu putem să prezentăm acuzații reieșind din intuiția mea sau din ce cred eu. Trebuie să prezentăm acuzația în baza unor dovezi clare. Dar avem probleme serioase la acest capitol”.

„Dodon o să vă fie dator toată viața pentru cuvintele spuse acum”, i-a răspuns realizatorul interviului, Artur Efremov.

„Eu nu exclud că, în anumite circumstanțe, atunci când noi vom avea acces la anumite probe sau material probatoriu, decizia noastră poate să fie revizuită pe acest caz. Noi vorbim acum despre o situație concretă, un statu-quo, o situația pe care o avem astăzi. Astfel de secvențe video pot fi foarte multe”, a conchis Stoianoglo.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md