12:33:23 20.04.2019
 
Stiri

Discuții APRINSE în Parlament. Un deputat socialist ar fi sărit la gâtul unei primărițe care a semnat Declarația de Unire. PSRM cere audierea SIS, PG și MAI în legătură cu manifestările dedicate CENTENARULUI

Politică 16.03.2018 11:10 Vizualizări2010 Autor: Vitalie Hadei
Discuții APRINSE în Parlament. Un deputat socialist ar fi sărit la gâtul unei primărițe care a semnat Declarația de Unire. PSRM cere audierea SIS, PG și MAI în legătură cu manifestările dedicate CENTENARULUI

Spirite încinse la ședința de astăzi a Parlamentului, după ce fracțiunea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a cerut audierea responsabililor din cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Procuraturii Generale și Ministerului Afacerilor Interne cu privire la măsurile care trebuie luate în zilele de 24, 25 și 27 martie, când sunt planificate mai multe acțiuni legate de sărbătorirea Centenarului Unirii.

Potrivit socialiștilor, aceste manifestații ar fi îndreptate împotriva suveranității R. Moldova.

Liberalii au replicat și au acuzat socialiștii că nu fac altceva decât să intimideze aleșii locali care au semnat declarații simbolice de Unire. Deputatul Ion Apostol a adus exemplul primăriței de la Ișcălău, raionul Fălești, Maria Procopciuc, care ar fi fost amenințată de deputatul socialist Oleg Sava, venit în sat și solicitându-le unor consilieri să semneze declarația de statalitate, promovată de socialiști.

„A fost chemată poliția la fața locului, dar nu s-a întâmplat nimic. Pe această cale, solicităm MAI să se autosesizeze și să ia măsuri în privința celor care au recurs la intimidări și amenințări”, a cerut Apostol.

La rândul său, Oleg Sava a respins acuzațiile și a calificat drept minciuni acuzațiile lui Apostol.

Democratul Dumitru Diacov a încercat să calmeze spiritele și i-a îndemnat pe socialiști, dar și pe liberali să înceteze acțiunile care „tensionează lucrurile în societate”.

Liberal-democrata Maria Ciobanu le-a replicat socialiștilor, care optează pentru interzicerea marșurilor organizate cu prilejul Centenarului, că istoria nu poate fi ștearsă cu buretele. „Noi suntem români, fie că vreți sau nu vreți să acceptați asta. 100 de ani de la Unire e un eveniment care trebuie marcat. Noi nu vom avea viitor fără întregirea neamului românesc”, a precizat Ciobanu.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a cerut ca la data de 27 martie să fie organizată o ședință festivă a Parlamentului: „Nu văd de ce majoritatea deputaților ar fi împotrivă, mai ales că 66 de deputați dețin cetățenia română”.

În cele din urmă, nicio inițiativă nu a acumulat numărul necesar de voturi, după ce majoritatea parlamentară a votat împotriva propunerilor formulate de socialiști și liberali.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md