01:22:55 20.07.2024
Stiri

Directorul SIS ar fi DEZINFORMAT deliberat: „În SIS activează și până astăzi zeci de ofițeri școliți la Moscova și promovați de generalii lui Dodon. Se cere o intervenție RADICALĂ sub aspectul asanării situației cu privire la cadrele instituției”

Actualitate 20.12.2022 09:41 Vizualizări1870 Autor: Ziarul National
Directorul SIS ar fi DEZINFORMAT deliberat: „În SIS activează și până astăzi zeci de ofițeri școliți la Moscova și promovați de generalii lui Dodon. Se cere o intervenție RADICALĂ sub aspectul asanării situației cu privire la cadrele instituției”


Fostul președinte al Comisiei securitate națională și ordine publică a Parlamentului, Chiril Moțpan, este convins de intențiile bune ale noului director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteață, dar în același timp îl avertizează că, în unele chestiuni principiale, ar putea fi dezinformat de oamenii Rusiei din cadrul instituției de inteligență.

„Declarația directorului SIS, Alexandru Musteață, care a reamintit într-o formulă neinspirată că obiectivul anunțat de către Rusia agresoare în primele zile de război, și anume, acela de a crea un coridor terestru până în regiunea transnistreană ar fi unul valabil și azi, iar dacă vecinii noștri curajoși din Ucraina nu vor reuși să țină piept războiului, în 2023, Rusia ar putea ataca și R. Moldova, i-a pus pe jar pe toți cei care evaluează corect riscurile de securitate din regiune. Nu că ar fi o noutate aspirațiile Kremlinului, dar de această dată toate temerile pe care le-am enunțat de mai multe ori cu referire la pericolul unei invazii reale prin segmentul transnistrean, sunt confirmate oficial și de către cele mai informate instituții, care au ca prioritate securitatea statului.

Citește și: Alexandru Musteață, directorul SIS: Federaţia Rusă ar avea în plan să invadeze şi R. Moldova la începutul anului 2023

În acest context, mă întreb, de asemenea, dacă nu cumva, cei care au obligația să-l informeze, și anume, Departamentul Analiză, mai degrabă îl dezinformează pe directorul SIS. Or, în această instituție de maximă importanță pentru securitatea statului, activează și până astăzi zeci de ofițeri școliți la Moscova și promovați cu generozitate în funcții importante de generalii lui Dodon - Esaulenco și Gumeniuc. Evident că s-ar cere o intervenție chirurgicală radicală sub aspectul asanării situației cu privire la cadrele instituției”, a menționat Chiril Moțpan.

Totodată, nu este clar de ce în aceste condiții tensionate, de incertitudine și pericol de a ne trezi cu războiul în curtea noastră, numirea de către SIS a unui reprezentant la Kiev a durat luni de zile.

Citește și: Bogdan Aurescu LINIȘTEŞTE cetățenii R. Moldova cu privire la un eventual ATAC din partea Rusiei în 2023: „Ucraina este într-o poziție destul de bună și nu estimăm în acest moment RISCURI reale asupra securității R. Moldova”

„Or, schimbul de informații cu serviciul statului vecin este unul absolut vital pentru securitatea regională. Federația Rusă păstrează mii de tone de muniție în depozitul de la Cobasna, nu există niciun dubiu că dispun de toată tehnica necesară să destabilizeze situația din stânga Nistrului și să transmită pe cale nepașnică „o invitație la război”.

În același timp, este greu de acceptat relaxarea societății noastre în această perioadă teribil de complicată. Nepăsarea, voioșia antrenată de evenimente distractive ne omoară vigilența și ne fac martori inconștienți ai unui peisaj apocaliptic, aferent unui război purtat de un stat încremenit în feudalism, contra civilizației. Liniștea și pacea în R. Moldova depind de puterea de rezistență a vecinilor noștri”, a conchis Chiril Moțpan.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md