04:39:56 04.12.2023
Stiri

Precizările Președinției, în legătură cu declarațiile lui Zelenski. „Maia Sandu este în legătură permanentă cu liderii din țările europene. Folosim ajutorul partenerilor pentru a preveni orice tentative de subminare a statului”

Actualitate 09.02.2023 17:40 Vizualizări1857 Autor: Ziarul National
Precizările Președinției, în legătură cu declarațiile lui Zelenski. „Maia Sandu este în legătură permanentă cu liderii din țările europene. Folosim ajutorul partenerilor pentru a preveni orice tentative de subminare a statului”


Președinția R. Moldova a confirmat că Maia Sandu a fost informată de omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, despre planurile Rusiei de a destabiliza republica noastră.

„Președinta R. Moldova, Maia Sandu, este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu președintele Zelenski, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune.

CITIȚI și Alexandru Musteață, directorul SIS: Federaţia Rusă ar avea în plan să invadeze şi R. Moldova la începutul anului 2023

Instituțiile noastre responsabile lucrează pentru asigurarea securității republicii și folosesc tot ajutorul informațional al partenerilor pentru a anticipa și preveni orice tentative de subminare a statului nostru”, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

Citește și: VIDEO // Zelenski i-a prezentat Maiei Sandu documente SECRETE privind planul Rusiei de răsturna ordinea constituțională în R. Moldova: „Este un plan rusesc de a distruge situația politică în R. Moldova”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dezvăluit astăzi că i-a prezentat documente secrete Maiei Sandu, care ar demonstra că Rusia a pregătit un plan pentru preluarea controlului politic în R. Moldova. Documentele respective au fost obținute de spionajul ucrainean, a precizat Zelenski, în cadrul unei intervenții la Consiliul Europei.

„Am vorbit recent cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și am informat-o că am interceptat planul serviciilor rusești pentru distrugerea Moldovei. Acest document arată când, cine și cum va distruge democrația Moldovei și va prelua controlul Moldovei. Nu am nicio îndoială. Atunci când am primit acest document și când am înțeles de unde vine, am avertizat imediat Moldova privind aceste amenințări. Sunt sigur că și voi ați fi făcut la fel”, a spus Zelenski.

Declarațiile lui Zelenski vin în contextul în care lideri de la Moscova au amenințat în mai multe rânduri Chișinăul. La începutul acestei luni, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susținea că „Occidentul a pus ochii acum pe R. Moldova pentru a avea „rolul următoarei Ucraine”, în timp ce Maia Sandu, „este pregătită, practic, pentru aproape orice, inclusiv pentru unirea cu România”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md