03:49:37 16.04.2024
Stiri

Directorii instituțiilor de învățământ din Chișinău, SOMAȚI să ignore „ILEGALITATEA” pusă la cale de Ion Ceban și să nu ceară de la părinți între 360 de lei și 690 de lei pentru grupele cu program prelungit: „Stimați părinți, NU plătiți nimic”

Actualitate 22.01.2024 13:28 Vizualizări2328 Autor: Ziarul National
Directorii instituțiilor de învățământ din Chișinău, SOMAȚI să ignore „ILEGALITATEA” pusă la cale de Ion Ceban și să nu ceară de la părinți între 360 de lei și 690 de lei pentru grupele cu program prelungit: „Stimați părinți, NU plătiți nimic”


Părinții elevilor din Chișinău sunt îndemnați să nu plătească nimic pentru grupele cu program prelungit, deoarece taxele de 360 de lei și 690 de lei, anunțate astăzi de primarul general Ion Ceban, ar fi ilegale. Totodată, directorii instituțiilor de învățământ sunt somați de către lidera fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Zinaida Popa, să nu-i oblige părinții să plătească aceste taxe, astfel încât Ion Ceban să poată plăti în acest an dobânzi de 465 de milioane de lei la împrumuturile luate în ultimii patru ani.

„Astăzi am întocmit o scrisoare adresată către toți directorii instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău. Le-am explicat anumite detalii cu privire la grupele cu program prelungit din clasele primare și finanțarea acestora. La momentul actual nu există nicio decizie a CMC care ar permite colectarea acestor bani de la părinți. Respectiv, ceea ce are loc astăzi este ilegal. Cu regret, directorii sunt puși într-o situație incertă și sunt victimele unor răfuieli politice din partea primarului Ion Ceban”, a menționat Zinaida Popa într-o postare pe Facebook.

Citește și: Autoritățile centrale ar putea aloca 60 de MILIOANE de lei pentru cei 40 000 de elevi din capitală, care au fost ABANDONAȚI de Primăria Chișinău: „Nimeni nu știe prioritățile primarului - vrea să finanțeze CONCERTE, articole laudative despre sine...”

Potrivit ei, grupele cu program prelungit trebuie să fie în continuare finanțate din bugetul municipiului Chișinău, așa cum a fost până acum.

Citește și: DOC/ Acuzat că a lăsat peste 40 000 de copii din Chișinău pe drumuri, după ce ar fi dispus DESFIINȚAREA grupelor cu program prelungit, Ion Ceban vrea peste 10 MILIARDE de lei de la bugetul de stat: „Vanea, unde-s banii? A cheltuit baniii pe concerte”

„Avem încrederea că directorii administrează instituțiile de învățământ în limitele legislației în vigoare. Deciziile luate peste noapte de șeful Direcției Educație Chișinău, la indicația primarului Ion Ceban, sunt rezultatul împrumuturilor majore luate de Primăria Chișinău în ultimii patru ani, pentru care doar costurile pentru anul 2024 sunt de 465 milioane de lei. Stimați părinți, nu plătiți aceste grupe cu program prelungit, pentru că aceasta este responsabilitatea și datoria municipalității. Trebuie să ne solidarizăm și să-i zicem primarului Ion Ceban să includă banii necesari în bugetul municipal. Este imoral ceea ce face Ion Ceban, tocmai din acest motiv fracțiunea PAS a convocat ședința CMC pentru data de 25 ianuarie, unde vom aborda și acest subiect”, a conchis Zinaida Popa.

Ion Ceban a anunțat astăzi, 22 ianuarie, că grupele cu program prelungit nu au fost desființate, doar că părinții vor fi obligați să plătească între 360 și 690 de lei pe lună, în funcție de numărul de ore, pentru ca odraslele lor să le poată frecvența.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md