13:40:10 19.05.2024
Stiri

DOC // Ion Ceban a deconspirat MINCIUNA lui Dodon și a medicului de familie, soția unui consilier municipal PSRM, care a organizat „reabilitarea” de peste hotare a fiului acestuia. „Va răspunde pentru ILEGALITATEA pe care a comis-o”

Actualitate 02.02.2023 10:18 Vizualizări3027 Autor: Ziarul National
DOC // Ion Ceban a deconspirat MINCIUNA lui Dodon și a medicului de familie, soția unui consilier municipal PSRM, care a organizat „reabilitarea” de peste hotare a fiului acestuia. „Va răspunde pentru ILEGALITATEA pe care a comis-o”


Soția consilierului municipal din partea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Dinari Cojocari, ar fi comis o ilegalitate când a facilitat eliberarea actului medical, în baza căruia instanța de judecată i-a permis inculpatului Igor Dodon să plece în România pentru ca fiul său se „reabiliteze” la salina de la Târgu Ocna, România. De această părere este primarul general Ion Ceban, care a dispus efectuarea unei anchete de serviciu în acest caz.

Enervat că mai mulți consilieri socialiști nu i s-ar mai supune, Ceban a declarat ieri, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, că foștii săi colegi își urmează doar interesele persoanele.

„Asta demonstrează încă o dată decizia mea de a mă detașa de acest grup, care nu caută decât interese persoanele. Ce te uiți la mine, Dinari (Dinari Cojocari n.r.)? Soția dumitale o să fie anchetată pentru ilegalitatea care a comis-o și pentru serviciul care l-a făcut președintelui Igor Dodon. Pentru că anume soția ta a mers cu buletinul care nu corespunde părții legale… Nu te uita la mine. Eu o să rog colegii să depună actele ce țin de terenul de la UNIC și multe altele. Despre asta vom mai vorbi”, a declarat Ceban.

În replică, Dinari Cojocari a declarat că Ion Ceban mai are mult de „ros pantalonii” până va ajunge la nivelul soției sale.

Citește și: Procurorii cer arest la domiciliu pentru Igor Dodon și DEZVĂLUIE cacealmaua cu „reabilitarea” de peste hotare a fiului acestuia: Medicul nu cunoaște pacientul și a aplicat ștampila la rugămintea soției unui consilier municipal socialist

„Colegi, e regretabil că s-a ajuns la așa o situație, când primarul general atacă pe cineva. În cazul dat mi-a atacat soția. Primarul mai are tare mult de ros pantalonii până va ajunge la nivelul soției mele”, a punctat Cojocaru.

Amintim că procurorii au constatat că actul medical în baza căruia instanța de judecată i-a permis inculpatului Igor Dodon să plece în România, începând cu data de 28 ianuarie și până pe 5 februarie curent, ar fi o făcătură.

Procuratura Anticorupție a anunțat anterior că medicul al cărui nume și prenume era indicat în documentul medical le-a declarat oamenilor legii că nu-i este cunoscut pacientul și că ar fi aplicat ștampila pe „Trimiterea-Extras” la rugămintea unei colege.

Citește și: După ce a fost prins cu MINCIUNA, Dodon anunță că NU mai pleacă în România. Acesta invocă PRESIUNI asupra medicilor și e revoltat că PROCURORII i-au interzis soției să-l însoțească

Potrivit medicului audiat, solicitarea a venit de la colega sa care examinează mereu familia Dodon și care se află în relații apropiate cu aceștia, fiind soția unui consilier din cadrul CMC, membru al fracțiunii partidului din care a făcut parte și inculpatul. Totodată, aceasta a menționat că procedurile indicate în „Trimitere-Extras” nu sunt necesare de a fi efectuate peste hotare, acestea fiind disponibile în R. Moldova, iar în protocolul clinic național privind tratamentul infecției Covid-19 (forma gravitate medie), nu există astfel de recomandări.

Ulterior, Dodon a anunțat că renunță să mai meargă în România, deoarece soția sa are interdicția de a părăsi R. Moldova.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md