03:15:05 16.04.2024
Stiri

Noul-vechi PRIMAR al capitalei a „îngropat” promisiunea făcută în ziua VOTULUI. După ce s-a văzut câștigător, Ion Ceban „a uitat” să ofere „dovezi” privind locul aflării sale pe 24 februarie 2022, ziua în care Putin a declanșat RĂZBOIUL în Ucraina

Actualitate 08.11.2023 15:05 Vizualizări2491 Autor: Ziarul National
Noul-vechi PRIMAR al capitalei a „îngropat” promisiunea făcută în ziua VOTULUI. După ce s-a văzut câștigător, Ion Ceban „a uitat” să ofere „dovezi” privind locul aflării sale pe 24 februarie 2022, ziua în care Putin a declanșat RĂZBOIUL în Ucraina


Noul-vechi primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și-a încălcat promisiunea făcută pe 5 noiembrie, imediat după ieșirea din secția de votare. Mai exact, Ceban a promis presei, imediat după ce a ieșit de la vot, să prezinte „marți” acte privind locul aflării sale pe 24 februarie 2022, ziua în care liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declanșat războiul sângeros împotriva Ucrainei. Dânsul nu a răspuns nici cu „da” și nici „nu” la întrebarea dacă pe 24 februarie 2022 se afla la Moscova, așa cum a dezvăluit portalul estonian „Delfi”.

Prima dată, Ceban s-a eschivat să ofere un răspuns tranșant la această întrebare pe 2 noiembrie, dar nu înainte să dea vina pe actuala guvernare centrală.

Citește și: A fost sau nu la Moscova pe 24 februarie 2022, în ziua în care Putin a început RĂZBOIUL? „MAN Ceban” a EVITAT un răspuns tranșant: „Ținând cont că toți cunosc și nimeni nu a făcut secret din ce, unde, când, în ce circumstanțe am fost…”

„Guvernarea acționează în stil barbar și nici nu îi pasă de interesele Chișinăului, interesele oamenilor, fără a veni cu o agendă de campanie. Agenda lor sunt eu. Ținând cont că toți cunosc și nimeni nu a făcut secret din ce, unde, când, în ce circumstanțe am fost… dar pentru a merge până la capăt, am solicitat unele documente și voi face claritate…”, a promis Ceban joia trecută.

Citește și: VIDEO // Ion Ceban, ÎNCORDAT la secția de vot. Actualul edil s-a uitat cum a votat soția sa și a evitat să spună dacă pe 24 februarie 2022, atunci când Putin a declanșat RĂZBOIUL sângeros împotriva Ucrainei, se afla sau nu la Moscova

Edilul a fost întrebat și duminică, la ieșirea de la urne, dacă era sau nu la Moscova pe 24 februarie 2022, însă a răspuns că marți, după alegeri, va prezenta documente.

CITIȚI și DOC // Primarului Ion Ceban nu-i plac titlurile din Ziarul NAȚIONAL: Cerere prealabilă de chemare în judecată la subiectul MAN-ului VIZAT în documentul Departamentului Trezoreriei SUA care sancționează politicieni din R. Moldova și agenți FSB

„Eu v-aș invita să discutăm astăzi (duminică, 5 noiembrie n.r.) despre votare nemijlocit. Asta este unu. Doi: subiectul a apărut miercuri (1 noiembrie n.r.), iar joi (2 noiembrie n.r.) și vineri (3 noiembrie n.r.) nu a venit nimeni să ne întrebe, niciun jurnalist la conferințele de presă organizate în acest context. Așa cum am spus, aștept unele acte, pe care le-am solicitat oficial și le voi prezenta marți pentru toată lumea”, a spus Ceban în fața a zeci de jurnaliști.

„Marți”, însă, documentele promise de Ion Ceban nu au mai apărut în spațiul public.

Citește și: „Proeuropeanul” Ion Ceban s-ar fi aflat la Moscova în ziua în care Putin a declanșat RĂZBOIUL în Ucraina, iar în trei zile spera că ajunge și la Chișinău. Maia Sandu, despre „calul TROIAN” al rușilor: „Kremlinul știe să-și ramburseze investițiile…”

Natalia Ixari, purtătoarea de cuvânt a lui Ion Ceban, nu ne-a răspuns la mesajul prin intermediul căruia ne-am interesat de soarta actelor promise.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, s-ar fi aflat la Moscova pe 24 februarie 2022, adică exact în ziua în care Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina, iar în trei zile spera că armata sa va ajunge și la Chișinău. Despre acest lucru a scris portalului estonian de investigații „Delfi”.

CITIȚI și FOTO, VIDEO // „Proeuropeanul” Ion Ceban ar fi fost surprins „la cafea” cu „polit-tehnologii” FSB-ului. Primarul general ar fi consiliat de oamenii Moscovei

Potrivit informațiilor obținute de cotidianul eston, Ceban și soția au avut bilete de avion pe ruta Moscova-Bangkok pentru data de 26 februarie. Însă, pe 25 februarie, Ivan Ceban a zburat singur de la Moscova la Sankt Petersburg, de acolo a plecat la Berlin, și probabil s-a întors în Republica Moldova - via România - în noaptea de 26 februarie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md