13:00:15 21.07.2024
Stiri

Ion Ceban reclamă „întețirea ATACURILOR” la adresa sa, după ce i-a numit „PROSTĂLANI” pe cei care s-au plâns de calitatea proastă a lucrărilor de deszăpezire. Edilul dă vina pe actuala guvernare centrală, care „FURĂ ca în codru”

Actualitate 15.01.2024 13:41 Vizualizări1720 Autor: Ziarul National
Ion Ceban reclamă „întețirea ATACURILOR” la adresa sa, după ce i-a numit „PROSTĂLANI” pe cei care s-au plâns de calitatea proastă a lucrărilor de deszăpezire. Edilul dă vina pe actuala guvernare centrală, care „FURĂ ca în codru”


Primarul general al capitalei, Ion Ceban, cel care i-a numit „prostălani” pe cei care au îndrăznit să se plângă de calitatea proastă a lucrărilor de deszăpezire, în special pe trotuarele impracticabile din capitală, s-a plâns astăzi, în cadrul ședinței serviciilor publice din cadrul Primăriei Chișinău, că s-ar fi „întețit atacurile” la adresa sa în ultima perioadă, iar în spatele acestor atacuri ar sta actuala guvernare centrală.

„Cu regret, în ultima perioadă s-au întețit atacurile la adresa mea, a colegilor mei și a Primăriei Chișinău, în general. Și nu e vorba de modul cum ne facem treaba, cauza adevărată este campania pentru prezidențiale, pe care au inițiat-o deja cei de la guvernare. De două săptămâni, cetățenii urmăresc o isterie creată de guvernare, în care sunt susținuți de presa galbenă. Toată lumea înțelege deja că ei singuri creează probleme, după care ies în stradă să protesteze. Se folosesc într-un mod cinic de oameni, în timp ce produc ilegalități și ne fură ca în codru. Prin asemenea acțiuni, schimbă accentele de la problemele reale, pe care tot ei le-au creat”, a acuzat astăzi Ceban.

Citește și: Primarul Ion Ceban, DESFIINȚAT după ce a pus la îndoială investițiile în sistemul de APĂRARE. „Armata e bună doar de strâns omătul, conform logii sale. Astfel de lucruri absurde le pot spune doar agenții ruși FSB”

Potrivit lui, guvernanții s-ar teme de el și din acest motiv „recurg la aceste isterii”.

Citește și: Un fost PRIMAR al capitalei EXPLICĂ de ce niște ninsori obișnuite BLOCHEAZĂ Chișinăul. „Metodele de deszăpezire din Chișinău sunt complet depășite, inutile și periculoase. Lucrurile trebuie schimbate din temelie, altfel va fi și mai rău”

„Pe lângă asta, ne mai lipsesc intenționat de anumite servicii și ne lasă fără acoperire financiară, după care vin să protesteze. Primăria Chișinău va cere în continuare ca din cele 23 de miliarde de lei, pe care chișinăuenii le transferă la stat, 50% să rămână Chișinăului și nu doar 13%, adică 2,8 miliarde, cum este în prezent și transferuri cu destinații speciale. Să ne lăsați banii ce ni se cuvin, noi vom face și drumuri, și curți de bloc, infrastructură, transport, școli și grădinițe, diverse servicii sociale și multe altele. Suntem gata să preluăm și administrare mai multor instituții de stat pe care le-ați închis cu nerușinare în ultimii ani”, a citit Ceban de pe ecranul computerului său.

Citește și: DOC // Ion Ceban, ACUZAT că ar distribui FALSURI, după ce dispus desființarea grupelor cu program prelungit. Directorii școlilor cer acum BANI de la părinți. Perciun: „Primăria nu cheltuie mai nimic din veniturile proprii pentru educație…”

În replică, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, a remarcat faptul că Ceban folosește ședințele operative de luni cu serviciile Primăriei Chișinău, „pentru a turna zoaie peste oponenți politici și pentru a-i face „prostălani” pe chișinăueni”.

„În loc să facă aceste ședințe în sala de ședințe a Primăriei, în mod transparent, cu participarea presei (așa cum era întotdeauna), Ceban face ședințele online prin conferință video, pentru a se ascunde de presă și pentru a nu primi întrebări incomode. Acesta vrea să țină lucrările Primăriei cât mai ascunse de ochiul public. Însă, după alegerile locale, vedem cu toții cum iese și mai mult la suprafață incompetența primarului și amploarea dezastrului la instituția pe care o conduce: dublarea într-un singur an a costurilor de plată a dobânzilor la credite; tăierea finanțării programului afterschool de care depindeau 40 000 de copii; tăierea finanțării serviciilor pentru persoane cu dizabilități și curățarea defectuoasă a străzilor după ninsoare. Pe fundalul acestor mari probleme, primarul continuă să facă politică pe Zoom și să se ascundă de presă și de societate după ecranul calculatorului. Nu pentru asta l-au votat chișinăuenii. Îi solicit primarului să nu se ascundă după conferințe Zoom și să iasă în fața presei și cetățenilor orașului”, a scris Marian pe Facebook.

Amintim că Ion Ceban este acuzat de fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) că ar fi lăsat peste 40 000 de elevi pe drumuri, după ce Primăria Chișinău ar fi dispus desființarea grupelor cu program prelungit. În replică, Ceban susține că municipiul Chișinău varsă în bugetul de stat 23 de miliarde de lei, iar în schimb primește doar 2,8 miliarde de lei, adică 13%. În acest sens, edilul a inițiat pe 5 ianuarie o petiție, prin intermediul căreia cere ca 50% din defalcările la bugetul de stat să revină Primăriei Chișinău – peste 10 miliarde de lei anual.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md