06:09:23 06.12.2023
Stiri

VIDEO // Boris Gîlcă, REȚINUT în dosarul de delapidare a fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni. Primarul Ion Ceban a sărit în apărarea subalternului său: „Hai să îi „ÎMPUȘCĂM”. Au găsit mâncare și se rețin oamenii…”

Actualitate 04.05.2023 15:57 Vizualizări3051 Autor: Ziarul National
VIDEO // Boris Gîlcă, REȚINUT în dosarul de delapidare a fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni. Primarul Ion Ceban a sărit în apărarea subalternului său: „Hai să îi „ÎMPUȘCĂM”. Au găsit mâncare și se rețin oamenii…”


Șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gîlcă a fost reținut astăzi, alături de doi subalterni, de către procurorii anticorupție, în dosarul de delapidare a fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni.

Angajații Centrului Național Anticorupție au operat astăzi 24 de percheziții la mai multe adrese, inclusiv la sediul Centrului de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău, str. Studenților 7/5, care era administrat de direcția condusă de Gîlcă. De asemenea, organele de drept au descins cu percheziții un unele garaje și depozitele, unde au fost depistate bunurile destinate refugiaților - produse alimentare și nealimentare, electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat etc. în proporții considerabile.

Toate aceste bunuri au fost cumpărate din fonduri externe pentru refugiați, iar unii angajați le-ar fi furat.

Citește și: Procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Primăria Chișinău, în cadrul unui dosar de DELAPIDARE a fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni. Primarul Ion Ceban spune că e vizat Boris Gîlcă

Primarul general, Ion Ceban, susține că arestul subalternului său Boris Gîlcă ar fi, de fapt, un atac asupra sa.

Citește și: VIDEO // Procurorii prezintă DOVEZI cum FURAU unii angajați ai Primăriei Chișinău ajutoarele destinate refugiaților ucraineni. Aceștia au dus acasă electrocasnice, mobilier sau lenjerie de pat. Două persoane, REȚINUTE

„Iată furtul „miliardului”. Au găsit mâncare și se rețin oamenii, deși din video nu e clar unde este și ce concret este. Este vorba de mâncare și produse igienice, potrivit informațiilor, dar concret? Hai să îi „împușcăm”. Voi vreți să discreditați acțiunile Primăriei Chișinău? Dar unde sunt zecile de milioane, bani din fondurile externe și tonele de ajutoare umanitare, care au ajuns la stat și nu ați dat nimic refugiaților? Să se facă dreptate și claritate. Deocamdată se aruncă cu detalii necunoscute și care sperie oamenii. Au mai fost acuzații și în adresa medicilor și a profesorilor, acum iar fac show-uri”, a declarat Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md