17:14:09 19.05.2024
Stiri

VIDEO // Boris Gîlcă, REȚINUT în dosarul de delapidare a fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni. Primarul Ion Ceban a sărit în apărarea subalternului său: „Hai să îi „ÎMPUȘCĂM”. Au găsit mâncare și se rețin oamenii…”

Actualitate 04.05.2023 15:57 Vizualizări3299 Autor: Ziarul National
VIDEO // Boris Gîlcă, REȚINUT în dosarul de delapidare a fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni. Primarul Ion Ceban a sărit în apărarea subalternului său: „Hai să îi „ÎMPUȘCĂM”. Au găsit mâncare și se rețin oamenii…”


Șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gîlcă a fost reținut astăzi, alături de doi subalterni, de către procurorii anticorupție, în dosarul de delapidare a fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni.

Angajații Centrului Național Anticorupție au operat astăzi 24 de percheziții la mai multe adrese, inclusiv la sediul Centrului de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău, str. Studenților 7/5, care era administrat de direcția condusă de Gîlcă. De asemenea, organele de drept au descins cu percheziții un unele garaje și depozitele, unde au fost depistate bunurile destinate refugiaților - produse alimentare și nealimentare, electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat etc. în proporții considerabile.

Toate aceste bunuri au fost cumpărate din fonduri externe pentru refugiați, iar unii angajați le-ar fi furat.

Citește și: Procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Primăria Chișinău, în cadrul unui dosar de DELAPIDARE a fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni. Primarul Ion Ceban spune că e vizat Boris Gîlcă

Primarul general, Ion Ceban, susține că arestul subalternului său Boris Gîlcă ar fi, de fapt, un atac asupra sa.

Citește și: VIDEO // Procurorii prezintă DOVEZI cum FURAU unii angajați ai Primăriei Chișinău ajutoarele destinate refugiaților ucraineni. Aceștia au dus acasă electrocasnice, mobilier sau lenjerie de pat. Două persoane, REȚINUTE

„Iată furtul „miliardului”. Au găsit mâncare și se rețin oamenii, deși din video nu e clar unde este și ce concret este. Este vorba de mâncare și produse igienice, potrivit informațiilor, dar concret? Hai să îi „împușcăm”. Voi vreți să discreditați acțiunile Primăriei Chișinău? Dar unde sunt zecile de milioane, bani din fondurile externe și tonele de ajutoare umanitare, care au ajuns la stat și nu ați dat nimic refugiaților? Să se facă dreptate și claritate. Deocamdată se aruncă cu detalii necunoscute și care sperie oamenii. Au mai fost acuzații și în adresa medicilor și a profesorilor, acum iar fac show-uri”, a declarat Ceban.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 495 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md