01:47:05 21.04.2024
Stiri

Cel puțin 26 de locuințe din Naslavcea au fost AVARIATE din cauza rachetei rusești căzute în apropierea localității. Natalia Gavrilița: „Nu putem lăsa fără răspuns faptul că viețile cetățenilor noștri au fost puse în pericol”

Actualitate 01.11.2022 10:26 Vizualizări1190 Autor: Ziarul National
Cel puțin 26 de locuințe din Naslavcea au fost AVARIATE din cauza rachetei rusești căzute în apropierea localității. Natalia Gavrilița: „Nu putem lăsa fără răspuns faptul că viețile cetățenilor noștri au fost puse în pericol”


Cel puțin 26 de case din Naslavcea, raionul Ocnița, au fost avariate ieri în urma prăbușirii pe teritoriul localității a rămășiților unei rachete rusești, care a fost doborâtă de forțele antiaeriene ucrainene. Astfel, autoritățile urmează să evalueze pagubele și să ajute familiile afectate direct de războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

„O rachetă a căzut în Naslavcea, localitate aflată la granița cu Ucraina. Oamenii au auzit și văzut consecințele agresiunii rusești în Ucraina. Nu putem lăsa fără răspuns faptul că viețile cetățenilor noștri au fost puse în pericol. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat persona non grata un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse. Acesta este obligat să părăsească teritoriul R. Moldova. La Naslavcea s-au deplasat imediat polițiști și salvatori pentru a preleva probe și a audia martori. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a convocat imediat Comisia pentru Situații Excepționale locală, care va evalua pagubele de la cele 26 de locuințe afectate. Siguranța oamenilor nu este negociabilă”, a declarat Gavrilița într-o adresare către cetățenii R. Moldova.

Citește și: Plahotniuc, Șor, Jasmin și Partidul „ȘOR”, în lista SANCȚIUNILOR internaționale. „Șor, care este și el printre beneficiarii furtului MILIARDULUI, este complice la acțiunile de subminare a statului de drept, în beneficiul Rusiei”

Totodată, prim-ministra s-a referit și la decizia Oficiului pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane de a desemna 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție, care au adus prejudicii grave R. Moldova și cetățenilor ei.

Citește și: OFAC // Ce presupun sancțiunile impuse de SUA lui Plahotniuc, Șor, Ceaika sau Grak: Federația Rusă s-a folosit de corupția din R. Moldova pentru a-și promova interesele, iar Șor activează în beneficiul Moscovei. MAN-ul lui Ceban, noua miză a Moscovei

„Vizavi de subiectul celor 21 de persoane incluse de autoritățile SUA în lista sancțiunilor pentru furtul banilor și votului cetățenilor, vă asigur că Guvernul va continua să depună toate eforturile pentru a întoarce acești bani și a-i sancționa conform legii. În acest sens, în cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale vom adopta mai multe decizii, care vor permite punerea în aplicare în R. Moldova a sancțiunilor internaționale. Așa cum am promis, hoții de miliarde nu vor evita la nesfârșit justiția”, a punctat Gavrilița.

Citește și: Igor Dodon și MAN-ul lui Ion Ceban, finanțați de serviciile speciale RUSEȘTI. Gavrilița: „În „Global Magnitsky Act” sunt menționați și cei care au beneficiat de ajutor financiar ILEGAL în timpul campaniilor electorale - Dodon și MAN”

Principalele persoane vizate în „Global Magnitsky Act” sunt Vlad Plahotniuc și Ilan Șor. Ultimul ar fi complice la acțiunile de subminare a statului de drept, în beneficiul Rusiei. Acum cei doi nu vor mai putea deschide conturi bancare și efectua tranzacții în dolari nicăieri în lume, iar banii pe care îi dețin vor fi arestați.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md