10:37:28 18.05.2024
Stiri

Cei care vor submina democrația și independența R. Moldova, MONITORIZAȚI în continuare de SUA. „Statele Unite ale Americii sunt cei mai importanți parteneri ai R. Moldova atunci când vorbim de sancțiuni”

Actualitate 19.04.2024 16:42 Vizualizări1328 Autor: ZiarulNational
Cei care vor submina democrația și independența R. Moldova, MONITORIZAȚI în continuare de SUA. „Statele Unite ale Americii sunt cei mai importanți parteneri ai R. Moldova atunci când vorbim de sancțiuni”


„Statele Unite ale Americii sunt cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova atunci când vorbim de sancțiuni”, a declarat astăzi la Washington DC ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, în cadrul unei întrevederi cu subsecretarul pentru terorism și informații financiare din cadrul Departamentul de Trezorerie al SUA, Brian Nelson.

Vicepremierul Popșoi a mulțumit oficialului american „pentru leadership în sancționarea celor care subminează democrația și independența R. Moldova”.

CITIȚI și Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, SANCȚIONAȚI de Guvernul Marii Britanii: „Toate activele deținute de Plahotniuc sau Șor în Marea Britanie vor fi ÎNGHEȚATE”

„Susținerea care o primim din partea partenerilor noștri americani ne face să fim mai siguri și hotărâți în lupta cu propaganda, dezinformarea și atacurile de tip hibrid cu care ne confruntăm. Mi-am exprimat încrederea că acest suport va continua, îi vom monitoriza atent pe toți cei care vor să submineze R. Moldova și rămânem uniți pentru a susține Ucraina și poporul ucrainean în războiul nedrept și nejustificat al Rusiei asupra prietenilor noștri ucraineni”, a subliniat ministrul Mihai Popșoi.

Amintim că Biroul pentru Controlul Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei SUA (OFAC) a anunțat, pe 26 octombrie 2022, sancțiuni pentru nouă persoane și 12 entități economice care au fost implicate în acte majore de corupție (Vlad Plahotniuc) și în acțiuni de subminare a democrației din R. Moldova în favoarea Federației Ruse (Ilan Șor, Jasmin, Olga Grak, Igor Ciaika etc.).

Ulterior, Departamentul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii a anunțat pe 5 iunie 2023 sancțiuni pentru șapte persoane cu cetățenie rusă, precum și o entitate deținută de unul dintre aceștia, care au legături cu serviciile secrete rusești și au încercat să destabilizeze situația internă din R. Moldova în interesul Federației Ruse. Mai exact, aceste șapte persoane sancționate au avut un rol în organizarea, de către Partidul „Șor”, a protestelor de la Chișinău, urmărind „un complot” și „sechestrarea Casei Guvernului R. Moldova” în lunile februarie - martie curent. Planurile le-au fost date peste cap, după ce forțele de ordine din R. Moldova au operat rețineri ale organizatorilor locali și expulzări.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md