05:24:31 30.05.2023
Stiri

DOC // CSE a pus în aplicare SANCȚIUNILE adoptate de SUA în privința lui Plahotniuc și Șor. Ce urmează să întreprindă SIS, dar și alte instituții ale statului

Actualitate 01.11.2022 11:00 Vizualizări2156 Autor: Ziarul National
DOC // CSE a pus în aplicare SANCȚIUNILE adoptate de SUA în privința lui Plahotniuc și Șor. Ce urmează să întreprindă SIS, dar și alte instituții ale statului Radar Politic


Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița, a adoptat luni-seară mai multe decizii ce vizează punerea în aplicare în R. Moldova a sancțiunilor internaționale aprobate de Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane în privința a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție, care au adus prejudicii grave R. Moldova și cetățenilor ei.

În acest sens, activitatea persoanelor fizice și juridice, incluse în lista sancțiunilor SUA pentru campaniile persistente de influențare malignă și acte de corupție, va fi strict monitorizată și în R. Moldova.

Citește și: Plahotniuc, Șor, Jasmin și Partidul „ȘOR”, în lista SANCȚIUNILOR internaționale. „Șor, care este și el printre beneficiarii furtului MILIARDULUI, este complice la acțiunile de subminare a statului de drept, în beneficiul Rusiei”

Astfel, entitățile raportoare vor aplica măsuri de precauție sporită privind tranzacțiile ce nu corespund activității zilnice a persoanelor supuse sancțiunilor, precum și a persoanelor în privința cărora există suspiciuni că sunt asociate acestora.

Lista celor din urmă va fi elaborată și actualizată de către Serviciul de Informații și Securitate (SIS), care va colabora în acest sens cu Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Banca Națională a Moldovei și alte autorități publice cu competențe incidente în domeniul dat.

Citește și: OFAC // Ce presupun sancțiunile impuse de SUA lui Plahotniuc, Șor, Ceaika sau Grak: Federația Rusă s-a folosit de corupția din R. Moldova pentru a-și promova interesele, iar Șor activează în beneficiul Moscovei. MAN-ul lui Ceban, noua miză a Moscovei

De asemenea, entitățile raportoare se vor abține de la executarea activităților și tranzacțiilor, inclusiv a celor ce țin de achitarea dividendelor, înstrăinarea de bunuri imobile, mobile și valori mobiliare, realizate de către persoanele vizate, pentru un termen de până la 5 zile lucrătoare.

În același timp, Agenția Servicii Publice, Depozitarul Central Unic, Comisia Națională a Pieței Financiare și alte persoane juridice învestite cu drept de înregistrare/dispunere a bunurilor şi drepturilor, inclusiv asupra cotelor-părţi în capitalul social al persoanelor juridice, se vor abține de la executarea oricăror activități ce ar facilita transferul și/sau convertirea acestora pentru persoanele vizate.

Entitățile vor informa despre acțiunile inițiate, imediat sau nu mai târziu de 24 de ore, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

Citește și: Igor Dodon și MAN-ul lui Ion Ceban, finanțați de serviciile speciale RUSEȘTI. Gavrilița: „În „Global Magnitsky Act” sunt menționați și cei care au beneficiat de ajutor financiar ILEGAL în timpul campaniilor electorale - Dodon și MAN”

La rândul său, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor va emite decizii de sistare atât a executării activităților și tranzacțiilor cu bunuri, inclusiv mijloace financiare, cote-părţi în capitalul social al persoanelor juridice, cât şi a înregistrării drepturilor asupra acestora, pe un termen de până la 30 de zile lucrătoare. Serviciul va informa Guvernul despre toate măsurile întreprinse.

Citește și: Ilan Șor, despre SACȚIUNILE impuse de SUA: „Acestea sunt absolut neinteresante pentru mine, sunt ridicole, pentru că eu nu merg în SUA, nu am proprietăți acolo, nu am conturi”

Principalele persoane vizate în „Global Magnitsky Act” sunt Vlad Plahotniuc și Ilan Șor. Ultimul ar fi complice la acțiunile de subminare a statului de drept, în beneficiul Rusiei. Acum cei doi nu vor mai putea deschide conturi bancare și efectua tranzacții în dolari nicăieri în lume, iar banii pe care îi dețin vor fi arestați.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md